2023 Dakar Rallisi’nde Motosiklette Kevin Benavides Şampiyon Oldu

bencede

New member
AJANSSPOR – HABER

Motor sporları dünyasında atletlerin sonlarını en hayli zorladığı tertiplerden biri olan Dakar Rallisi’nde Kevin Benavides şampiyonluğunu ilan etti.


Şampiyonluk yarışı son günde belirli oldu

Dünyanın en kuvvetli ve tehlikeli yarışı olarak kabul edilen Dakar Rallisi, Suudi Arabistan’da düzenleniyor. Birinci günden beri liderliğin el değiştirdiği motosiklet kategorisinde şampiyonluk yarışı son güne kaldı.


Kevin Benavides, kusur yapmadı

Red Bull sportmeni Toby Price 12 saniye farkla güne birinci sırada başlarken, bir başka Red Bull atleti Kevin Benavides ikinci sırada başladı. Hofuf-Dammam içinde yapılan 14. etapta kusur yapmayan Kevin Benavides kısa bir süre daha sonra Price’ı yakalamayı başardı.


Benavides’den ikinci Dakar Rallisi şampiyonluğu

Etabın sonunda kadro arkadaşı Price ile ortasına 55 saniye koymayı başaran Kevin Benavides, 2023 Dakar Ralli şampiyonluğunu ilan etti. Benavides, bu galibiyetiyle ikinci defa Dakar Ralli kazanmış oldu.


Benavides: “Bunun için hayli çalıştım”

Benavides etabın akabinde, “Benim için kusursuz bir gündü ve durumu düşünmedim. Yalnızca motosikletin akışına bıraktım. İki farklı marka ile kazanan birinci şahısım ve bu büyük bir muvaffakiyet. Bunun için fazlaca çalıştım ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum” sözlerini kullandı.


2023 Dakar Rallisi Motosiklet Klasmanı

  1. Kevin Benavides (KTM) – 44:27:20
  2. Toby Price (KTM) +0:43
  3. Skyler Howes (Husqvarna) +5:04
  4. Pablo Quintanilla (Honda) +19:02
  5. Adrien van Beveren (Honda) +20:30
  6. Luciano Benavides (Husqvarna) +22:42
  7. Daniel Sanders (GasGas) +22:57
  8. Jose Ignacio Cornejo (Honda) +51:21
  9. Lorenzo Santolino (Sherco) +1:17:53
  10. Franco Caimi (Hero) +1:38:04
 
Üst