Asepsi amacı nedir ?

celikci

Global Mod
Global Mod
Asepsi: Amaclar, Onlemler ve Prosedurler

Asepsi, mikroorganizmalarn cevreyi kontamine etmesini onlemek icin tasarlanms bir surectir. Asepsi, hastalklarn, hasta bakm alannda mudahale edenlerin ve hastalarn guvenligini korumak icin tasarlanms bir surectir. Asepsi, tbbi aletlerin ve ekipmanlarn mikroorganizmalarn uremesini ve bulasmasn onlemek icin temizlik, sterilizasyon ve dezenfeksiyon gibi cesitli prosedurleri iceren bir surectir.

Asepsi Amac

Asepsinin temel amac, mikroorganizmalarn bulasmasn onlemek ve hastalklarn yaylmasn onlemektir. Asepsi, mikroorganizmalarn cevreye bulasmasn ve hasta bakm alanndaki mudahale edenlerin ve hastalarn guvenligini korumak icin tasarlanms bir surectir. Asepsi, tbbi aletlerin ve ekipmanlarn mikroorganizmalarn uremesini ve bulasmasn onlemek icin temizlik, sterilizasyon ve dezenfeksiyon gibi cesitli prosedurleri iceren bir surectir.

Asepsi Onlemleri ve Prosedurleri

Asepsi, temizlik, sterilizasyon ve dezenfeksiyon gibi cesitli prosedurleri iceren bir surectir. Asepsi icin temizlik, hasta odasndaki toz miktarn ve mikroorganizmalarn uremesini azaltmak icin gerekli olan prosedurleri icerir. Asepsi icin sterilizasyon, mikroorganizmalarn uremesini tamamen durdurmak icin gerekli olan prosedurleri icerir. Asepsi icin dezenfeksiyon, mikroorganizmalarn uremesini azaltmak icin gerekli olan prosedurleri icerir. Asepsi, hasta bakm alanndaki mudahale edenlerin ve hastalarn guvenligini korumak icin tasarlanms bir surectir.

Sonuc

Asepsi, mikroorganizmalarn cevreye bulasmasn ve hasta bakm alanndaki mudahale edenlerin ve hastalarn guvenligini korumak icin tasarlanms bir surectir. Asepsi, temizlik, sterilizasyon ve dezenfeksiyon gibi cesitli prosedurleri iceren bir surectir. Asepsinin temel amac, mikroorganizmalarn bulasmasn onlemek ve hastalklarn yaylmasn onlemektir. Asepsi, hastalklarn olusmasn onlemek ve hastalarn guvenligini saglamak icin cok onemlidir.
 
Üst