Bekleme devam ediyor, vergi mükellefleri Sater iadeleri için saniye başına gidiyor

celikci

Global Mod
Global Mod
SAT rakamları, 30 Nisan sonunda 6.63 milyon insanın, toplamın% 70,2'sini temsil eden 4.66 milyon ifadeyi gözden geçirdikleri lehine bakiyeler istediğini bildirdi.

Yasaya göre, Hazine 40 iş günü Bu depozitoyu otomatik olarak ilerlediğinde gerçekleştirmek için, yani vergi mükellefi tarafından bildirilen ve Hazine veritabanlarındaki bilgiler arasında hata veya tutarsızlıklar yoktu. Örneğin, masrafların gelirden daha büyük olduğu veya Timbrar olmadan CFDI'sı olduğu için bir tutarsızlığı tespit ederse, otorite tamamlayıcı bilgileri sunmak için beş iş günü olan vergi mükellefini bilgilendirir.

“Çoğu durumda son tarihlerde vergi posta kutusu aracılığıyla bir bildirim olmuştur. Ve neyin oluştuğunda bildirim size ek bilgi veya ifadede bazı düzeltmeler sormaktır.
Meksika Kamu Muhasebecileri Lnitutu (IMCP) mali başkan yardımcısı Rolando Silva Briceño, “İnsanların karşılaştığı veya çok sık görülmemiş bir şey olan şeyle, tutarsızlıklarla reddedilen veya kısmen reddedilen getirilerle.” Dedi.

Bu yıl en çok tekrarlayan tutarsızlıklardan biri, tıbbi hizmetlerin sağlanmasıyla ilgilidir. Bu masrafları kesintiler için kontrol ederken yetki, CFDI damgalaması ile bulunmuştur, yani doktor ödedikleri hizmet için ilgili vergiyi ödememiştir.

IMCP uzmanı, “Beslenme uzmanı, diş hekimi veya doktor size tamamen ödenmeyen bir CFDI yayınladı, belki de bana bir izlenim bıraktılar, ancak gerçekte damgalanmadı veya iptal edilmedi ve süreçlerde birkaç kötü alışveriş var, ancak hepsinin ortak maliyeti doğru bir şekilde bilmediğini” söyledi.

Daha sonra vergi mükellefleri, hizmet aldıklarını ve bunun için ödeme yaptıklarını doğrulamak için tıbbi istişareler, hesap durumları, teşhisler, klinik çalışmalar, ilaç tarifleri kanıtı göndermelidir.

Kısmi bakiyeler alanların arkasında, sigorta şirketlerinin emeklilik için sigorta koymak yerine, hayat sigortasını, teknik nedenlerle, daha sonra SAT'ın vergi mükellefinin ödemesinin bir kısmını düşündüğü kavramları da vardır.

Daniel Soto benzer bir şeydi. Yıllık açıklamasını sunduğunda, SAT 8.400 peso lehine bir bakiye işaret etti, günler sonra kayıtlı hesabına geri dönüşünü almak için sadece 500 peso aldı. “Benden emeklilik planından katkıların sabitliğini istediler, gönderdim, hiçbir şey geri dönmediler, pes ettim.”

Medya ve sosyal ağlarda, vergi mükellefleri, kamu gelirlerinin, özellikle de yılın her şeye sonbaharda gelen petrol tankerlerinin gelişinde SAT'ın sertliğini daha düşük bir ritim karşısında ilişkilendirir; Hazine ve Maliye ve Kamu Kredisi Bakanlığı (SHCP) bunu reddetti.

Nisan ayı sonunda, vergi gelirlerinin toplanması, geçen yılın aynı döneme kıyasla% 9,9'luk bir artışı temsil eden 2,17 milyar peso bildirdi. Onaylanan ile karşılaştırıldığında, bildirilen miktar 83.850 milyon peso daha fazladır.

Virginia Ríos muhasebecisi, bildirilen ve Hazinenin veritabanında ne olduğu ve nakit olarak yapılan ödemelerle veya nakit olarak yapılan ödemelerle de tutarsızlıklar tespit edildi.