Jereome Powell, ABD ekonomisinin hâlâ “aşırı ısındığını” inkar ediyor

celikci

Global Mod
Global Mod
Powell Salı günü Senato Bankacılık Komitesi'nde “İki taraftan gelen risklerle karşı karşıya olduğumuzun bilincindeyiz” ve artık yalnızca enflasyona odaklanamayız dedi. “İşgücü piyasası yeniden tamamen dengelenmiş görünüyor.”

Powell açıkça milletvekillerine faiz oranları konusunda “gelecekteki herhangi bir eylemin zamanlaması hakkında bugün herhangi bir sinyal göndermeyeceğim” derken, Demokratlar onu işgücü piyasasına yönelik riskler ve Cumhuriyetçiler enflasyonun işçi haneleri için yarattığı acı konusunda sorguya çekti. bu oran merkez bankasının %2 hedefinin üzerinde kalıyor.

Ancak analistler hâlâ Powell'ın en azından Eylül gibi erken bir faiz indirimine kapıyı açtığını düşünüyor.

New York'taki Natixis'in ABD baş ekonomisti Christopher Hodge, “Vurguları bir miktar Fed'in yetki alanı içindeki riskler dengesine doğru kaydı” dedi. “Fed'in işgücü piyasasındaki zayıflığın önüne geçmesi gerekiyor… Görünüşe göre Eylül ayında bir toparlanma için zemin hazırlanıyor.”

Powell'ın altı ayda bir Senato'ya çıkmasının ardından Çarşamba günü Temsilciler Meclisi'nde bir duruşma yapılacak.

Powell'ın ilk yorumları ekonomi ve para politikasının gözden geçirilmesine odaklanırken, senatörlerin soruları konut maliyetlerine ve daha çok Federal Rezerv'in kendi içinde tartıştığı bankacılık düzenlemelerinde önerilen değişikliklere odaklandı.

Powell, hazırladığı konuşmasında senatörlere enflasyonun son aylarda iyileşme gösterdiğini ve “daha iyi verilerin daha gevşek para politikasına yönelik durumu güçlendireceğini” söyledi. Fed, Temmuz 2023'ten bu yana politika faizini %5,25 ile %5,5 aralığında tutuyor.

Powell'ın yorumları, enflasyonun merkez bankasının hedefine döneceğine dair artan inancı gösteriyor gibi göründü ve yılın ilk aylarındaki ilerleme eksikliğini, Fed'in fiyat baskılarının yavaşlamaya devam edeceğine dair güvenini güçlendirmeye yardımcı olan son iyileşmeyle karşılaştırdı.

Powell, “Bu yılın başındaki %2'lik enflasyon hedefimize doğru ilerleme kaydedilememesinin ardından, en son aylık önlemler daha mütevazı bir ilerleme gösterdi.” dedi. “Daha iyi veriler enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde %2'ye doğru ilerlediğine olan güvenimizi güçlendirecektir” diye ekledi.
 
Üst