Karşı taraf engellendiğini nasıl anlar ?

Kaan

New member
Karşı Taraf Engellendiğini Nasıl Anlar?

Merhaba Forumdaşlar!

Bugün gelin biraz eğlenceli bir konuya dalalım: Karşı taraf engellendiğini nasıl anlar? Hadi kabul edelim, hepimiz birer dijital dedektifiz ve bazen "Beni mi engelledin?" sorusu aklımıza takılabiliyor. Ama korkmayın! Bu yazı, engelleme olayını hem eğlenceli hem de mizahi bir açıdan ele alacak. İster erkek, ister kadın olun; her birimiz farklı bir bakış açısına sahip olabiliriz, ama sonunda hepimiz aynı sonuca varıyoruz: “O zaman... engellendim mi acaba?”

Erkekler: Çözüm Odaklı, Stratejik Yaklaşım

Şimdi, erkeklerin bu tür olaylara nasıl yaklaştığını düşünelim. Hepimiz biliyoruz ki erkekler genelde daha çözüm odaklıdır, değil mi? Yani, birinin bizi engellediğinden şüpheleniyorlarsa, bunun tespitini hızla yapacak, ardından adım adım çözüm sürecine geçeceklerdir. Mesela, şöyle bir senaryo düşünün:

İlk başta, erkek arkadaşımız WhatsApp’ta yazdığı mesaja cevap alamaz. "Biri mi hasta?" diye düşünür, “Yok, interneti mi gitti acaba?” der. Ama sonra birden "Aaa, bu durumda yalnızca ben mi yazabiliyorum?" diye fark eder. İşte tam bu noktada strateji devreye girer: Hızlıca bir test yapar. Birkaç farklı kanal üzerinden iletişime geçmeye başlar; Facebook, Instagram, Twitter… Her birine yazıp cevap almaya çalışır. Eğer cevaplar alamıyorsa, dikkatli bir şekilde engellenme durumunu analiz eder. “Bir saniye, benim mesajlarıma bir cevap veren yok. Ya engellendim ya da… gerçekten çok sıkıcı bir insan oldum.”

Erkeklerin çözüm odaklı yaklaşımı burada devreye girer: Sonuçta bir sonuca ulaşmaları gerekiyor. Bu yüzden, engellenmiş olup olmadıklarını belirlemek için birkaç stratejik adım atmaya devam ederler. “Acaba numaramı silmiş midir?” diye sorarak, eski arkadaşlarının numaralarını gözden geçirmeye başlarlar. Test için aramayı bile deneyeceklerdir! Sonuçta, bir erkek için ‘engellendim mi?’ sorusu bir çözülmesi gereken bulmacadır. Kim bilir, belki de bir gün gerçekten bir “engellenme çözümü” bulurlar!

Kadınlar: Empatik, İlişki Odaklı Yaklaşım

Kadınlar ise bu durumu daha empatik ve ilişki odaklı bir şekilde ele alırlar. Yani, ilk başta panik yapabilirler, ama asıl soru şudur: "Beni neden engelledi?" Kadınlar için bu sorunun cevabı çok daha derindir. Hemen sosyal bağlarını gözden geçirirler. “Acaba ben ona yeterince yazmadım mı? Ya da yazarken fazla mı ilgisizdim?” gibi sorularla kendilerini sorgulamaya başlarlar. Fakat burada sorun bir engellemeyle sınırlı kalmaz. Bir kadın, engellenip engellenmediğini anlamaya çalışırken duygusal süreci çoktan başlatmıştır!

Kadınlar, bir ilişkide ya da arkadaşlıkta karşılarındaki kişiyi “okuma” konusunda gerçekten birer uzmandır. Yani, “Engelledim mi?” sorusu, aslında bir anlam arayışıdır. "Neden beni engellesin ki?" sorusu, her türlü olasılığı tartışırken bir yandan da kalp kırıklığına odaklanırlar. Durum tespit edildikten sonra, “Acaba ona bir şey yazmalı mıyım?” gibi sorular kafalarında dönmeye başlar. Bu yüzden, bir kadının engellenip engellenmediğini anlaması biraz daha karmaşık olabilir. Engellenmiş olsa da, her zaman bir çözüm yolu vardır! Yani, belki de bir çiçek ya da duygusal bir mesajla durumu toparlayabileceğini düşünürler.

Kadınların empatik yaklaşımı, bir nevi "Hayır, ben sana mesaj attım ama sen cevap vermedin, o yüzden engelledim!" gibi basit bir çözüm yerine, “Acaba buna nasıl yaklaşmalıydım?” diye düşünmeye yönlendirir.

Ortada Engellenmiş Olabilir mi? İşte Belirtiler!

Gelelim bu engellemeyi anlamanın yollarına! İster erkek, ister kadın olun, bazı ipuçları hemen gözünüze çarpmaya başlar. Hadi, bunlara göz atalım!
1. Mesajlar Hep ‘Gidiyor’ Ama Cevap Yok

İlk belirti, mesajlarınızın "gidiyor" olarak gözükmesi ama cevap alamamanızdır. Eğer daha önce sürekli cevap alıyordunuz ve şimdi hiç ses yoksa, bir engellemeye doğru yol alıyorsunuz demektir.
2. Profil Resmi ve Durum Güncellemeleri

Artık profil resmini görmüyorsanız ya da durumunu güncellemesini izleyemiyorsanız, engellenmiş olma olasılığınız çok yüksek! Bu durumda, sizden gizlenen bir hayat var gibi hissedersiniz.
3. Çok Ama Çok Özel Yanıtlar

Instagram’daki hikayelere yorum yapamazsınız, birinin paylaştığı postun altına yazdığınız yorumlar kaybolur. Eğer bu durum geçerli oluyorsa, engellenmişsinizdir. Hadi itiraf edin, test ettiniz!
4. Arama Hatası

Ve tabii ki en klasik test: Numaranızı aradığınızda "Aradığınız kişi şu anda meşgul." veya "Numara geçersiz." gibi garip mesajlar alırsınız. Aha! O zaman… evet, engellendiniz.

Sonuçta: Engellenmek Nedir?

Sonuç olarak, engellenmek bazen kırıcı olabilir, ama aynı zamanda eğlenceli de bir deneyim! Ne olursa olsun, hayat devam ediyor. Kimse kimseyi kalıcı olarak engellemiyor. Bu sadece dijital bir mesafe koyma şekli! Gülümsemeyi unutmayın ve belki de bir zamanlar çok değer verdiğiniz kişiye birkaç satır yazmak, durumu düzeltebilir. Ya da en azından, 5 gün boyunca farklı sosyal medyalardan test etmeye devam edersiniz!

Hadi şimdi, sizlere soruyorum! Kimi engellediniz ya da kimin tarafından engellendiniz? Bu konuda yaşadığınız en komik anınızı paylaşın! :)