Meksika, Dünya Bankası'ndan 1 milyar dolarlık kredi için yeşil ışık aldı

celikci

Global Mod
Global Mod
Maliye Bakanlığı, bu yıl 11 Nisan'da kredi talebinde bulundu ve bu talep, Meksika'daki başkanlık seçimlerinden bir gün sonra, 3 Haziran'da Dünya Bankası tarafından onaylandı.

Çok uluslu finans kuruluşu, Meksika'nın son yıllarda ekonomik gelişmişlik, ihracat artışı ve doğrudan yabancı yatırımda (DYY) büyüme konularında önemli ilerleme kaydettiğini gösteriyor.

Ancak ülkenin daha sürdürülebilir ve üretken bir ekonomiye doğru evrilme, yoksulluğu ve gelir eşitsizliklerini azaltma potansiyeli, sınırlı kredi erişimi ve az gelişmiş özel sermaye piyasaları nedeniyle sınırlıdır.

Buna ek olarak, sera gazı (GHG) emisyonlarının azaltılması ve iklim değişikliğine uyum için verilen taahhütler olan Meksika'nın revize edilmiş Ulusal Olarak Belirlenmiş Katkılarının uygulanmasının, Meksika'nın geçişini finanse etmek için daha büyük hacimlerde özel sektör sermayesi ihtiyacını vurguladığı belirtiliyor. daha sürdürülebilir bir ekonomiye.

Meksika, küresel emisyonların %1,3'ünü temsil ederek Latin Amerika'daki en büyük ikinci sera gazı yayıcı ülkedir ve iklim tehlikelerine oldukça açıktır.

Dünya Bankası, “Meksika, küresel değer zincirlerinin talebe daha yakın yeniden konumlanmasıyla (nearshoring) bir yatırım fırsatları dalgası deneyimledikçe bu önlemlerin aciliyeti artıyor. Bu aynı zamanda gelişmiş ESG (çevresel, sosyal ve yönetişim faktörleri) standartlarını da gerektiriyor” diyor.

Meksika'nın özellikle MSME'ler ve kadınlar için daha kapsayıcı finansal erişime ihtiyacı olduğunu da ekliyor.

2021'de MSME'ler, Meksika'daki şirketlerin %95'inden fazlasını temsil ederek istihdamın yaklaşık %70'ine ve katma değerin %50'sine katkıda bulundu. Ancak bunların %57'si hiçbir zaman herhangi bir kredi almamıştır.

Meksika, cinsiyetler arası finansal eşitlik konusunda çeşitli yönlerden ilerleme kaydetmiş olsa da, en az bir finansal ürüne sahip olan kadın ve erkeklerin oranı arasındaki yüzde 12,4 puanlık eşitsizlik gibi hâlâ iyileştirilmesi gereken alanlar var.

Kadınlar tarafından yönetilen şirketlerin yalnızca %37'si kurulduğundan bu yana finansman alırken, erkekler tarafından yönetilen şirketlerde bu oran %45'tir.

Dünya Bankası, yetersiz hizmet alan şirketlerin finansmana daha iyi erişiminin, Meksika'nın yakın kıyıya yakınlaşmanın faydalarını en üst düzeye çıkarmasına yardımcı olacağı yorumunu yapıyor.
 
Üst