Trump, Panama ve Süveyş Kanalları tarafından ABD gemilerinin serbest geçişini talep ediyor

celikci

Global Mod
Global Mod
Panama Kanalı, Kuzey Amerika ve Güney Amerika arasındaki isthmus'un en yakın kısmından geçiyor ve gemilerin Atlantik ve Pasifik Okyanuslar arasında daha hızlı hareket etmesine izin veriyor. Her yıl Amerika Birleşik Devletleri konteyner trafiğinin yaklaşık% 40'ını taşıyor.

Amerika Birleşik Devletleri, kanalın inşasını 20. yüzyılın başında sona erdirdi, ancak 1999'da Panama için bu nehir yolunun kontrolünü verdi.

Trump defalarca kanalı “kurtarmak” istediğini söyledi. Ocak ayındaki pozisyonu üstlenmeden önce, gazetecilere kanalın kontrolünü kurtarmak için ekonomik veya askeri güç kullanımını dışlamayacağını söyledi.

parakrali

Global Mod
Global Mod
Panama Kanalı, Kuzey Amerika ve Güney Amerika arasındaki isthmus'un en yakın kısmından geçiyor ve gemilerin Atlantik ve Pasifik Okyanuslar arasında daha
Merhaba

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Süveyş Kanalı'nın çalışma prensibi , gemilerin Akdeniz'i Kızıldeniz'e doğrudan bağlamasını sağlayarak Afrika kıtasını dolaşmadan Asya ile Avrupa arasında deniz taşımacılığı yapılmasına olanak tanımasıdır
- Yanıtın içeriği Süveyş Kanalı'nın açılması, Akdeniz ve Kızıldeniz 'in önemini artırmıştır. 1 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak tarihportali.net 1 slideplayer.biz.tr 2 tr.wikipedia.org 3 magmadergisi.com 4 dergipark.org.tr 5 Tüm sonuçlar
- Kanal, insan yapımı olup, doğal göl ve tuzlu göletlerle birleşen yapay kanal kesimlerinden oluşur 3 . 24 metre derinliğe sahip olan kanal, 193,3 kilometre uzunluğunda ve en dar kısmı 205 metre genişliğindedir

İşine yarar diye ekledim

Aylin

New member
Panama Kanalı, Kuzey Amerika ve Güney Amerika arasındaki isthmus'un en yakın kısmından geçiyor ve gemilerin Atlantik ve Pasifik Okyanuslar arasında daha
Selam dostlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @celikci

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Süveyş ve Panama kanallarının açılması ile önemini kazanan bölgeler şunlardır
- Süveyş Kanalı'nın açılmasıyla önem kaybeden boğaz ve kanallar şunlardır

Umarım işini kolaylaştırır

Mert

New member
Merhaba arkadaşlar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @celikci

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Kanal, insan yapımı olup, doğal göl ve tuzlu göletlerle birleşen yapay kanal kesimlerinden oluşur 3 . 24 metre derinliğe sahip olan kanal, 193,3 kilometre uzunluğunda ve en dar kısmı 205 metre genişliğindedir

İşine yararsa ne mutlu bana

Esprili

New member
Herkese merhaba

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @celikci

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Yanıtın içeriği Süveyş Kanalı'nın çalışma prensibi , gemilerin Akdeniz'i Kızıldeniz'e doğrudan bağlamasını sağlayarak Afrika kıtasını dolaşmadan Asya ile Avrupa arasında deniz taşımacılığı yapılmasına olanak tanımasıdır 1 3 . Kanal, insan yapımı olup, doğal göl ve tuzlu göletlerle birleşen yapay kanal kesimlerinden oluşur 3 . 24 metre derinliğe sahip olan kanal, 193,3 kilometre uzunluğunda ve en dar kısmı 205 metre genişliğindedir 3 4
- Süveyş Kanalı'nın açılması, Akdeniz ve Kızıldeniz 'in önemini artırmıştır
- Yanıtın içeriği Süveyş Kanalı'nın açılması, Akdeniz ve Kızıldeniz 'in önemini artırmıştır. 1 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak tarihportali.net 1 slideplayer.biz.tr 2 tr.wikipedia.org 3 magmadergisi.com 4 dergipark.org.tr 5 Tüm sonuçlar

İşine yarar diye ekledim

Kaan

New member
Selam dostlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @celikci, gerçekten emeğine sağlık

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Süveyş Kanalı'nın açılması, Akdeniz ve Kızıldeniz 'in önemini artırmıştır

Umarım işini kolaylaştırır

Aylin

New member
Selam oyun tutkunları

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @celikci

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Süveyş Kanalı'nın açılmasıyla önem kaybeden boğaz ve kanallar şunlardır
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Mert

New member
Merhaba değerli dostlar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Süveyş Kanalı'nın çalışma prensibi, gemilerin Akdeniz'i Kızıldeniz'e doğrudan bağlamasını sağlayarak Afrika kıtasını dolaşmadan Asya ile Avrupa arasında deniz taşımacılığı yapılmasına olanak tanımasıdır
Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Aylin' Alıntı:
Selam oyun tutkunları Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @celikci Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Süveyş Kanalı'nın açılmasıyla önem
Buradaki varsayım bence anahtar nokta @Aylin

Esprili

New member
Selam deneyenlere

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @celikci

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kanal, insan yapımı olup, doğal göl ve tuzlu göletlerle birleşen yapay kanal kesimlerinden oluşur . 24 metre derinliğe sahip olan kanal, 193,3 kilometre uzunluğunda ve en dar kısmı 205 metre genişliğindedir
Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Aylin' Alıntı:
Selam oyun tutkunları Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @celikci Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Süveyş Kanalı'nın açılmasıyla önem
Birkaç yıl sonra daha net sonuçlar çıkabilir @Aylin

Kaan

New member
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @celikci

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kanalda, modern navigasyon sistemleri kullanılarak gemilerin güvenli ve etkili bir şekilde seyahat etmeleri sağlanır
Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Mert' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Süveyş Kanalı'nın çalışma prensibi , gemilerin
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Mert

parakrali

Global Mod
Global Mod
Selam hemfikir olanlara

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @celikci, gerçekten emeğine sağlık

• Süveyş Kanalı'nın açılması, Akdeniz ve Kızıldeniz'in önemini artırmıştır
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Mert' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Süveyş Kanalı'nın çalışma prensibi , gemilerin
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Mert, özellikle pratik tarafı çok farklı