ABD Lideri Biden: Başbakan Netanyahu ile çalışmayı dört gözle bekliyorum

Adanali

New member
ABD Lideri Biden: Başbakan Netanyahu ile çalışmayı dört gözle bekliyorum
ABD Lideri Joe Biden, İsrail‘de 6. defa başbakan olarak nazaranve gelen Benyamin Netanyahu için bir tebrik iletisi yayımladı.


ABD’nin iki devletli tahlili desteklemeye devam ettiğini belirten Biden, “İran’dan gelen tehditler de dahil, İsrail ve Ortadoğu’da karşı karşıya kaldığı biroldukça zorluğu ve fırsatı bir arada ele almak için arkadaşım Başbakan Netanyahu ile çalışmayı dört gözle bekliyorum” tabirlerini kullandı. İsraillilerin ve Filistinlilerin de dahil olduğu inançlı bir bölge oluşturmak için ABD’nin de çalışmalara dahil olduğuna işaret eden Biden, “Başbakan Netanyahu liderliğindeki yeni İsrail hükümeti ile gayelerimizi sürdürmeyi amaçlıyoruz” dedi.


Netanyahu hükümeti kelam verdi


İsrail’de 1 Kasım’daki seçimlerde galip gelen Likud Partisi lideri Benyamin Netanyahu 37. hükümeti kurdu. İsrail’in en uzun mühlet vazife yapan başbakanı ve en sağcı hükümetin başkanı Netanyahu, yemin ederek 6. defa başbakan olarak nazaranve geldi.


Netanyahu’nun akabinde kürsüye çıkan bakanlar da yemin ederek bakılırsavlerine resmi olarak başladı. Netanyahu’nun kabinesinde 5’i bayan toplam 31 bakan bulunuyor.


İsrail Başbakanı’nın önderi olduğu Likud Partisi 32 sandalye ile birinci, eski Başbakan Yair Lapid‘in önderi olduğu Yesh Atid 24 sandalye ile ikinci, Benny Gantz liderliğindeki Ulusal Birlik Partisi ise 12 sandalye ile mecliste üçüncü parti olmuştu. Netanyahu liderliğindeki sağ blok 120 sandalyeli mecliste 64 sandalye kazanarak, hükümeti kurmak için kâfi olan çoğunluğu sağlamıştı.
Alıntıdır
 
Üst