Aktifim ne anlama gelir ?

Aylin

New member
Aktifim! Ama Gerçekten Ne Demek?

Herkese merhaba!

Bugün, hepimizin hayatında bir şekilde karşımıza çıkan, ama tam olarak ne anlama geldiğini bazen çözemediğimiz bir ifadeyi ele alacağız: "Aktifim!" Bunu duydunuz mu? Hem arkadaşlarınızdan hem de sosyal medya platformlarında sıklıkla karşılaştığınız bir cümle değil mi? Hani, biri size mesaj atıp "Aktifim!" dediğinde, bir an durup "Haa... ne demek bu şimdi?" diye düşündüğünüz oldu mu? Neyse, merak etmeyin, bu yazıyı okuduktan sonra hepimiz "Aktifim" ifadesine bir başka gözle bakacağız, garanti!

Bu yazıda, "aktifim" ifadesini anlamaya çalışırken, erkeklerin bu durumu nasıl stratejik bir şekilde çözüme kavuşturduğunu, kadınların ise ilişkiler ve empati üzerinden nasıl bir yaklaşım geliştirdiğini mizahi bir üslupla ele alacağım. Hadi, gelin hep birlikte biraz eğlenelim ve bakalım "aktifim" neymiş!

Erkeklerin Perspektifi: Çözüm Odaklı “Aktifim”

Erkekler "aktifim" dediklerinde ne demek istiyorlar, sizce? Genellikle, erkekler "aktifim" dediklerinde bunu çok stratejik bir şekilde yaparlar. Yani, bir şeyler yapmaya başlamak, spor salonuna gitmek, biraz iş görüşmesi yapmak ya da belki yeni bir proje üzerinde kafa patlatmak gibi bir anlam taşır. Ama bir de bu "aktifim" ifadesinin altına gömülü olan mesajları anlamamız lazım: "Beni harekete geçirecek bir şeyler var!" Ya da "Evet, şu an bir şeyleri çözüyorum. Kafamda müthiş planlar var ama şimdi… biraz meditasyon yapmam gerek!" Yani, aktif olmak, aslında bir erkek için çoğu zaman çözüm üretmekle eşdeğer. Eğer "aktifim" diyorsa, çok yakında bir strateji oluşturacak ve bu strateji hayata geçecek!

Ve işin komik yanı şu ki, erkekler bazen "aktifim" dediklerinde, aslında sadece bu kelimeyle psikolojik olarak bir şeyleri çözmüş olurlar. Yani, gerçek anlamda bir eyleme geçmeseler de, aktif olduklarını beyan etmek, bir anlamda "bunu başardım" demek gibidir. Çünkü "aktifim" demek, evet, dünyayı kurtaracak planı hazırladım ama şu an biraz daha düşünmem gerek demek gibi bir şeydir. Bir erkek, "Aktifim" dediğinde biz aslında şu an zihinsel olarak oradayız, fiziksel olarak bir süre daha ortada gözükmeyebiliriz!

Kadınların Perspektifi: Empatik ve İlişki Odaklı “Aktifim”

Kadınlar içinse, "aktifim" ifadesi daha çok ilişkiler ve duygusal denge ile ilgili olabilir. "Aktifim" dediğinde, aslında hayatın her alanında aktif olmaktan bahsederler. Bu "aktifim", bir yandan sosyal medya hesaplarını güncelleyip arkadaşlarıyla sohbet etmek, diğer yandan evde yemek yapmayı ya da çocuklarla vakit geçirmeyi ifade edebilir. Kadınlar için "aktifim" demek, birden çok ilişkiyi yönettiği, sürekli bir etkileşimde olduğu anlamına gelir.

Ama burada işin eğlenceli kısmı şu ki, kadınlar bazen "aktifim" dediklerinde, gerçekte çok farklı bir şey ifade ediyor olabilirler. Mesela, "aktifim" dediklerinde, aslında arkadaşlarına "Hayatımı kontrol altına almak istiyorum, ama yine de bugün biraz 'Ben' olmayı düşünüyorum" demek isteyebilirler. Bir kadın için "aktifim" demek, sadece bir şeylere başlamak değil, aynı zamanda duygusal olarak bir şeyleri işlemeye başlamak anlamına gelir. "Aktifim" demek, bir bakıma "Benim dünyamda da hareketlenmeler başladı, ama biraz daha ilişkinin nasıl geliştiğini gözlemlemem gerekiyor" demektir.

Kadınların "aktifim" ifadesi, duygusal anlamda da bir hareketliliği işaret eder. Yani, bir kadının "aktifim" demesi, o an ilişkinin dinamiklerini, ruh halini ve enerjisini tamamen aktif tutmaya karar verdiğini anlatır. "Aktifim" demek, belki bir çanta alışverişi yapmayı, belki de sevdikleriyle derin bir sohbete dalmayı gerektiriyor. Kadınların "aktifim" derken kastettikleri şey aslında, "Benim dünyamda olan her şey önemli ve ben buna odaklandım!" anlamına gelir. Yani "aktifim" demek, hem içsel bir çaba hem de dışsal ilişkilerin dikkatle yönetilmesidir.

Aktif Olmak: Hayatımızda Ne Değişir?

Peki, birinin "aktifim" demesiyle hayatımıza ne oluyor? Aslında hepimizin "aktifim" dediği anlar farklı olsa da, bu ifade hayatta her an karşımıza çıkabilir. “Aktifim” demek, bir projeye başlamış olmak, bir sosyal medya hesabı açmak ya da yeni bir ilişkiye adım atmak olabilir. Erkekler için aktiflik, stratejik bir harekete geçişken, kadınlar için empatik ve ilişki odaklı bir yönelimi ifade eder.

Ama bu kadar net bir fark var mı? Gerçekten mi erkekler her zaman stratejik, kadınlar ise her zaman ilişki odaklı aktif? Yani, erkeklerin "aktifim" dediği anlar aslında "Bunu çözüyorum, bana bir süre vakit ver!" mi demek? Kadınlar ise "Aktifim, ama bunu yapmak zorundayım, çünkü ilişkilerimle ilgilenmem gerek!" mi diyorlar?

Forumda Tartışma Başlatıcı Sorular

1. “Aktifim” dediklerinde erkeklerin ve kadınların kasteddiği şeyler tam olarak farklı mı? Yoksa ikisi de aynı şeyin farklı yorumları mı?

2. Bir kadının “aktifim” demesi, ilişkilerde daha fazla empati göstermek için bir ihtiyaç mı yoksa sadece başka bir şeyin işareti mi?

3. Erkekler "aktifim" derken sadece strateji mi kuruyorlar yoksa aslında gerçekten bir şeyler yapıyorlar mı?

4. “Aktifim” demek, gerçekten hayatı kontrol altına almak için bir girişim mi, yoksa bazen sadece kendi kendine yetmek için bir bahane mi?

Gelin, bu konuda hep birlikte neşeli bir tartışma başlatalım! Aktif olduğumuz anlar neler, ve acaba bazen sadece "aktifim" demek, bizi daha hareketli ve anlamlı kılmak için yeterli midir? Yorumlarınızı bekliyorum!