Aktris Margit Bendokat, Deutsches Theatre’ın onursal üyesidir.

Adanali

New member
Ev
Kültür
Aktris Margit Bendokat, Deutsches Theatre’ın onursal üyesidir.

Sesini Yvonne ve fare Erika’ya ödünç verdi ve güçlü film ve sahne rolleri oynadı. Deutsches Theatre, oyuncusu Margit Bendokat’ı onurlandırıyor.


Ulrich Seidler

Onursal üye Margit Bendokat, Pazar günü Deutsches Theatre'da Pentecost'ta


Onursal üye Margit Bendokat, Pazar günü Deutsches Theatre’da Pentecost’taThomas Aurin


Pentikost Pazar günü, oyuncu Margit Bendokat, 80 yaşında Deutsches Theatre’ın 27. onursal üyesi oldu. 1946’dan beri üst fuayede bir duvarda yavaş yavaş büyüyen listede artık adınız altın harflerle işlenmiş. En son Eylül 2018’de Christian Grashof’a girildiğinde, duvardaki alan artık yavaş yavaş daraldığı için silinip daha küçük harfler kullanılarak yeniden uygulanması gerekiyordu.

Margit Bendokat, 2016’da geçirdiği bir hastalıktan sonra artık sahnede duramaz ve oynayamaz hale geldiği için basının olmadığı sessiz bir ortamda onurlandırıldı. Yani, hiçbir mucize gerçekleşmediği sürece, hafızamızda belirecek: solmuş ve eksilmemiş bir şimdiki zaman bile değil.

Doksanlarda bir kayıt stüdyosunda Margit Bendokat


Doksanlarda bir kayıt stüdyosunda Margit BendokatWerner Bethsold – CC-BY-SA-4.0


Ne komik, doğrudan, duygulu bir sanatçı! Pırıl pırıl bakışlarıyla izleyicinin omuriliğini delebilir ve sesiyle beyin çizgilerini yumuşatabilir – hem hoş bir şekilde hem de gerekirse eziyetli bir şekilde GDR geleneğinin evde işlenmesi uygun bir şekilde takdir edildi. Bendokat, Rampen aboneliğini ilk West yönetmenleri BeHaberler Wilms ve Ulrich Khuon’dan satın aldı, diğerlerinin yanı sıra Jürgen Gosch, Dimiter Gotscheff, Michael Thalheimer ve Nicolas Stemann ile başrol oynadı ve pound tarafından sonsuzluktan kırılan kıymıkları ve parçaları havaya kaldırdı. oyununun hediyesi.

Yazarın kalbini çok daha önceleri kemirmişti, önce “The Olsen Gang”de Yvonne’un sesi olarak, sonra da fare Erika olarak. Peter Brasch tarafından uzun soluklu bir plak için kurgulanıp sahnelenen Fallada masalı “İyileştirilmiş Sıçana Dair”, 1985 yılında patates püresinde uyarlanmış ve sağır bir yaşam ve muhbirlerin güvenliği için kulak misafiri olunamayacak bir mesel olarak kaydedilmiştir. Bugünün bakış açısından, bunun gibi bir şeyin GDR’de yayınlanabilmesini anlamak zor ve bunu kutlamak için yeterli değil.

Sıçan, çiftlikteki diğer hayvanların sıcacık yataklarına, dakik yemeklerine ve kucaklaşmalarına imrenir. Avlanmaktan bıktı ve çiftçilerle (Horst Lebinsky ve Walfriede Schmitt) bir barış anlaşması imzalamak istiyor. Girişim, düzenli varoluşun kısırlığından ve her şeyden önce insanların kuyruğu çirkin bulmasından dolayı başarısız olur. Erika yurttaşlarını ne kadar hor görse, pardon çiftlik hayvanları ve konuşmacısı ünlüleri ve ünsüzleri ne kadar zorlasa da, iş en iyi parçasına gelince fare de o kadar savunmasızdır. Ve küçük dinleyicilere açık bir şekilde, kükreyerek ve onların hassas ve kolayca donmuş ruhlarını düşünmeden şunları söylüyor: “Burunlarınızı ısırırım, veletler!” Aktris Margit Bendokat’ı kutluyor, onurlandırıyor ve seviyoruz.
 
Üst