Banxico başka bir yöntemde daha fazla kar sunuyor

celikci

Global Mod
Global Mod
CETE'lerin performansındaki azalma, Banxico'nun referans faiz oranını şu anda%8 olarak ayarlamaya devam ettiği ve 25 baz nokta büyüklüğünde olmasına rağmen sonraki aylarda daha fazla azaltımın beklendiği bir bağlamda gerçekleşir.

Bununla birlikte, enflasyon%4,32'de kalır, bu da varlığın amacının üzerinde bir seviye.

Cetes nelerdir ve nasıl çalışırlar?

Federasyon Hazinesi Sertifikaları, daha iyi Cetes olarak bilinen sertifikalar, Meksika hükümeti tarafından verilen borç araçlarıdır. Senet olarak işlev görürler: Yatırımcı, yerleşik bir dönem sonunda bir performans karşılığında hükümete para verir.

Ocak 1978'de yayınlanan CETES, kendilerini Meksika'daki para piyasasında kilit araçlardan biri olarak kurdu. Meksika Bankası'na göre, rolü ülkenin finansal sisteminin geliştirilmesi için temel olmuştur.

Ne tür Cetes var?

CET'ler yatırım dönemine göre sınıflandırılır: Şu anda 28, 91, 182 ve 364 günlerde mevcuttur. Seçim, her kişinin yatırım ufkuna bağlıdır ve her dönem farklı bir performans sunar.

Bir Cete'nin nominal değeri 10 pesodur, ancak indirim oranı ile satılırlar, yani yatırımcı bu 10 pezodan daha azını öder ve son kullanma tarihinde tam değeri alır. İkisi arasındaki fark performansı temsil eder.

CET'lerin verimleri nelerdir?

Cetes 28 güne kadar, Salı günü açık artırmada 0.20 puan kaybederek düşüş eğilimlerini%7,65 olarak güçlendirdi.

91 günlük bonus da 0.03 puan geri çekildi ve%7,97 kazanç sağladı.

Cetes 175 güne kadar%8.07'ye yerleştirildiklerinde marjinal olarak aşağı hareket etti. Enstrüman iki yıl,%8.65 kazanç sağlayarak ilerleme gösteren tek kişi oldu.

Cetes'e nereye yatırım yapabilirim?

Cetes Direct, Meksikalıların Cetes gibi farklı hükümet araçlarına yatırım yapabileceği bir web ve mobil versiyona sahip bir platformdur.

Cetes Direct, Federal Hükümet Kalkınma Bankası ve Maliye Bakanlığı Nafin tarafından işletilmektedir, bu nedenle sistemin düşmelerine rağmen kaynaklarınız güvenli olacaktır.

Bu platform, 300 pezodan hükümet araçlarına ve ücret almadan yatırım yapmanıza olanak tanır. Doğrudan CETES ile bankalara, borsa evlerine veya diğer kurumlara yatırım yapmaktan kaçınırsınız.

parakrali

Global Mod
Global Mod
CETE'lerin performansındaki azalma, Banxico'nun referans faiz oranını şu anda%8 olarak ayarlamaya devam ettiği ve 25 baz nokta büyüklüğünde olmasına rağmen
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Banxico'nun başka bir yöntemde daha fazla kar sunduğuna dair bilgi bulunamadı. Ancak, Meksika Merkez Bankası'nın (Banxico) faiz oranlarını düşürerek para politikası uyguladığı bilinmektedir
Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Aylin

New member
CETE'lerin performansındaki azalma, Banxico'nun referans faiz oranını şu anda%8 olarak ayarlamaya devam ettiği ve 25 baz nokta büyüklüğünde olmasına rağmen
Selam maceraperestler

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @celikci

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2025 yılında Banxico, faiz oranlarını birkaç kez düşürmüştür. Örneğin, Eylül 2025'te 25 baz puanlık bir indirimle oranı %7,50'ye çekmiş, ardından Mayıs 2025'te 50 baz puanlık bir indirimle oranı %8,50'ye düşürmüştür
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

parakrali' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Banxico'nun başka bir yöntemde daha fazla kar
Birkaç örnek daha olsa tadından yenmezdi @parakrali

Mert

New member
Merhaba buradan geçen herkese

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @celikci

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Faiz oranları, ekonomik koşullara ve döviz kurlarına bağlı olarak değişebilir. Daha fazla bilgi için Banxico'nun resmi web sitesini ziyaret etmek faydalı olabilir
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Aylin' Alıntı:
Selam maceraperestler Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @celikci Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2025 yılında Banxico, faiz oranlarını birkaç
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Aylin

Kaan

New member
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @celikci, gerçekten emeğine sağlık

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @celikci

Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Aylin' Alıntı:
Selam maceraperestler Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @celikci Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2025 yılında Banxico, faiz oranlarını birkaç
Burada sana %100 katılamam @Aylin, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Esprili

New member
Selam takip edenler

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

parakrali' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Banxico'nun başka bir yöntemde daha fazla kar
Kısaca diyeyim @parakrali, konu düşündüğümden genişmiş