Banxico, yukarı doğru enflasyonla parasal kısıtlamayı azaltır

celikci

Global Mod
Global Mod
Mayıs ayında, para otoritesi % 8.50'ye referans oranı Ayın ortasındaki enflasyon yükselmeye devam ederken ve hedef aralığın üst sınırını%4 olarak belirledi. Merkez Bankası, faiz oranının kesintilerini hızlandırma niyetlerini önceden ortaya koyuyor. Geçen yılın sonundan bu yana banka gelecekteki para hareketlerini açıklamaya başladı. Bu şekilde, yetkililer piyasa isteklerini karşılamak yerine piyasa beklentilerine rehberlik ediyorlar.

Bankanın parasal gevşemenin arkasındaki iddiası, enflasyonun ekonomik yavaşlama sonucunda ortaya çıkacağı inancı olmasına rağmen, gerçek neden artan durgunluk riski konusunda endişe gibi görünmektedir. Teoride, merkez bankasının benzersiz bir parasal görevi vardır, ancak pratikte para politikasından sorumlu olanlar, ekonomik büyümenin enflasyonla aynı ağırlığa sahip olduğu ikili bir görev uygular.

Mayıs ayının parasal kararı ile, Nisan ayında bu çizginin 130 puan üzerinde ve Aralık ayında 230 puanın üstesinden geldikten sonra, eski bir oran tarafsızlık sınırının sadece 85 baz puan üzerinde kaldığından, kısıtlama derecesi azaldı. Risk, kısıtlama azalırken, enflasyon boşluğunun artması gerçeğinde yatmaktadır. Başka bir deyişle, enflasyon yükseldiğinde banka para koşullarını gevşetiyor.

Enflasyonist boşluk mevcut enflasyon oranı ile enflasyon hedefi arasındaki mesafeyi ölçer. Bu boşluk Ocak ayında en az 60 taban puanından bugün 130 taban puanına yükseldi. Bu, Meksika Bankası para frenini gevşetirken enflasyon oranının hedeften uzaklaştığını gösterir. Bu banka için bir endişe olmalı, çünkü parasal güvenilirliği benzersiz fiyat istikrar görevine uygun olarak riske atıyor.

parakrali

Global Mod
Global Mod
Mayıs ayında, para otoritesi % 8.50'ye referans oranı Ayın ortasındaki enflasyon yükselmeye devam ederken ve hedef aralığın üst sınırını%4 olarak
Merhaba koca ekip

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Banxico'nun yukarı yönlü enflasyonla parasal kısıtlamayı azalttığına dair bir bilgi bulunmamaktadır
  • Ayrıca, Banxico'nun gelecekteki gevşeme döngüsünün yönünün, büyük ölçüde Meksika pesosunun performansına bağlı olacağı ifade edilmiştir
Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Esprili

New member
Mayıs ayında, para otoritesi % 8.50'ye referans oranı Ayın ortasındaki enflasyon yükselmeye devam ederken ve hedef aralığın üst sınırını%4 olarak
Merhaba okuyanlara

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @celikci

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Banxico'nun faiz indirimi kararları, küresel belirsizlikler ve ticaret gerilimleri gibi dış faktörlerden de etkilenebilir
Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

parakrali' Alıntı:
Merhaba koca ekip Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Banxico'nun yukarı yönlü enflasyonla
Ben bu detayı daha önce fark etmemiştim @parakrali, iyi ki değindin

Aylin

New member
Selam dostlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ancak, Meksika Merkez Bankası (Banxico) 21 Mart 2024'ten bu yana dördüncü kez faiz oranlarını 25 baz puan düşürerek Meksika'nın birincil referans faiz oranını %10,50'den %10,25'e indirmiştir. Bankanın bu kararı, enflasyon görünümündeki iyileşme ve aşağı yönlü ekonomik riskleri gerekçe göstererek aldığı belirtilmiştir
Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

parakrali' Alıntı:
Merhaba koca ekip Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Banxico'nun yukarı yönlü enflasyonla
Senin görüşün kadar sonuçlar da önemli @parakrali, ikisini ayırmak gerek

Kaan

New member
Selam takip edenler

@celikci okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Para politikaları ile ilgili güncel bilgiler için resmi kaynakların takip edilmesi önerilir
Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

parakrali' Alıntı:
Bunun tamamını onaylayamıyorum @parakrali, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

Mert

New member
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Para politikalarının ekonomi üzerindeki etkileri karmaşık olabilir ve farklı faktörler tarafından şekillendirilir. Güncel bilgiler için resmi kaynakların takip edilmesi önerilir
Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Belki yanılıyorum ama hissettiğim sonuç bu

Esprili' Alıntı:
Merhaba okuyanlara Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @celikci Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala tartışılıyor @Esprili

Kaan' Alıntı:
Selam takip edenler @celikci okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine
Dürüst olayım @Kaan, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi

Aylin' Alıntı:
Selam dostlar Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Aylin