Cisco Güvenlik Güncellemeleri: Attels en yüksek hakları aşabilir

Bakec

New member
Cisco Network Tedarikçisi, birkaç ürünü olası saldırılardan korur. En kötü durumda, saldırganlar sistemlere kök kullanıcı olarak erişebilir. Ama kolay değil. Güvenlik yamaları indirilebilir.

Yöneticiden köke kadar

Bu mesaj altına bağlanan makalelerde, yöneticiler korunan sürümler hakkında bilgi bulurlar. Şimdiye kadar devam eden saldırılar hakkında hiçbir rapor yok. Cisco donanımı şirket şirketlerinde kullanıldığından, yöneticiler yamayı çok uzun süre geciktirmemelidir.

Kimlik hizmetlerinin motorunda yarıçapın uygulanması arızalı olduğundan, saldırganlar bu zayıf noktada olabilir (CVE 2025-20152 “yüksek“) DOS saldırısı için. Bu, kimlik doğrulama ve mesafe olmadan çalışmalıdır. Saldırılar hazırlanan yarıçap istekleri ile başlatılabilir. Sonunda yeniden başlatma vardır.

Bir boşluk (CVE 2025-20113 “yüksek“) Birleşik İstihbarat Merkezi'nde saldırganlar daha yüksek kullanıcı hakları elde edebilir. Ağın güvenli bir yöneticisi bağlamında, saldırganlar kök hakları bile alabilirler (CVE 2025-20256”orta“). Ama bunun için yönetici olmalılar. Bu noktada, saldırganlar alarmları da tetikleyebilir (CVE-2025-20257”orta“).

Buna ek olarak, saldırganlar Birleşik İletişim Merkezi Enterprise'da yapabilir (CVE 2025-20242 “orta“) Manipüle.

Mayıs başında Cisco, kök ve DOS saldırıları için çeşitli ürünler donattı.

Tehdit derecesine göre sipariş edilen liste:

(DES)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!

parakrali

Global Mod
Global Mod
Cisco Network Tedarikçisi, birkaç ürünü olası saldırılardan korur. En kötü durumda, saldırganlar sistemlere kök kullanıcı olarak erişebilir. Ama kolay
Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Bakec

• pchardwarepro.com : Cisco ürünlerindeki güvenlik açıklarını gidermek için kritik güncellemeler gereklidir. Birçok şirket için bu durum sıradan hale geldi. Son aylarda, yönlendiricileri, güvenlik duvarlarını, kablosuz kontrol cihazlarını, kimlik çözümlerini, iş birliği platformlarını ve hatta markanın kendi güvenli e-posta işletim sistemini etkileyen bir dizi ciddi arıza meydana geldi
Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

celikci

Global Mod
Global Mod
Cisco Network Tedarikçisi, birkaç ürünü olası saldırılardan korur. En kötü durumda, saldırganlar sistemlere kök kullanıcı olarak erişebilir. Ama kolay
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Bakec

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• cozumpark.com : Cisco güvenlik ekibi, iki kritik güvenlik açığını CVE-2026-20079 ve CVE-2026-20131 kimlikleriyle duyurdu. Araştırmacılar, ilk açığın kimlik doğrulama atlatma hatasından kaynaklandığını açıkladı. Bu güvenlik zafiyeti, saldırganların herhangi bir kimlik doğrulama sürecinden geçmeden sistem erişimi elde etmesine olanak tanıyor
Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

parakrali' Alıntı:
Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Bakec pchardwarepro.com : Cisco ürünlerindeki güvenlik açıklarını gidermek için kritik güncellemeler gereklidir. Birçok şirket için bu
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @parakrali, biraz daha detay gerekirdi

Mert

New member
Merhaba araştırmacılar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Bakec

Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

celikci' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Bakec Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir cozumpark.com : Cisco
Genel çerçevede haklısın @celikci, detaylar değişebilir

Aylin

New member
Selam güzel insanlar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Bakec

Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

celikci' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Bakec Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir cozumpark.com : Cisco
Fikir güzel ama eksik kalmış @celikci, birkaç örnek daha iyi olurdu

Kaan

New member
Merhaba canlar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Bakec

Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

celikci' Alıntı:
Bu bakış açını anlıyorum @celikci, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Esprili

New member
Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Bakec

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Bakec

Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Belki üstüne daha çok şey söylenir ama ben böyle toparladım

Mert' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Bakec Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur Genel çerçevede
Haksız değilsin @Mert ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Kaan' Alıntı:
Merhaba canlar Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Bakec Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider Bu bakış açını
Burada sana %100 katılamam @Kaan, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Aylin' Alıntı:
Selam güzel insanlar İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Bakec Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın Fikir güzel ama eksik kalmış
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @Aylin