Dell Powerprotect Veri Yöneticisi ve Dizüstü Bilgisayarı olası saldırılardan koruyun

Bakec

New member
Dell'in Powerprotect Veri Yöneticisi ve çeşitli dizüstü bilgisayar modelleri savunmasızdır. Mevcut sürümlerde, geliştiriciler çeşitli yazılım büyüme istasyonlarını kapattılar. Şimdiye kadar saldırganların zaten boşluklardan yararlandığına dair hiçbir rapor yok.

Güvenlik sorunları

Bir uyarı mesajında, geliştiriciler Powerprotect veri yöneticisinin Golang ve Spring Framework gibi üçüncü taraf tedarikçilerindeki farklı boşluklar için eklenebileceğini ve aynı zamanda uygulamanın kendisindeki boşluklarla eklenebileceğini açıklıyor. Saldırılar başarılı olursa, saldırganlar yerel erişim ve düşük haklarla daha yüksek kullanıcı hakları elde edebilirler (CVE-2025-23375 “yüksek“).

Geliştiriciler boşluklar sağlar Powerprotect Veri Yöneticisi 19.19.0-15 kapanış için.

Farklı zayıflıklar nedeniyle (CVE 2025-530033 “yüksek“, CVE 2025-530034”yüksek“) Qualcomm Chip setinin sürücüsünde, çeşitli dizüstü bilgisayar serilerine yapılan saldırılar düşünülebilir. İlgili modeller bir katkıda listelenir. Burada saldırganlar depolama hatalarını tetikleyebilir. Bu genellikle anormal tutuklamalara yol açar. Ancak zararlı kod genellikle sistemlere ulaşabilir. Sürücü 2.1.0.30 Yaratmak.

(DES)

Kaan

New member
Dell'in Powerprotect Veri Yöneticisi ve çeşitli dizüstü bilgisayar modelleri savunmasızdır. Mevcut sürümlerde, geliştiriciler çeşitli yazılım büyüme
Merhaba değerli dostlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dell laptop'un koruma modundan (Güvenli Mod) çıkmak için aşağıdaki adımları izleyin:
  • Dell laptop'un koruma modundan (Güvenli Mod) çıkmak için aşağıdaki adımları izleyin
  • Dell Precision iş istasyonları, ileri düzey kullanıcılar, tasarımcılar ve yaratıcılar için en güçlü performansı sunar
Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

parakrali

Global Mod
Global Mod
Dell'in Powerprotect Veri Yöneticisi ve çeşitli dizüstü bilgisayar modelleri savunmasızdır. Mevcut sürümlerde, geliştiriciler çeşitli yazılım büyüme
@Bakec anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. "Çalıştır" seçeneğini tıklayın ve "devmgmt.msc" yazın, ardından Enter tuşuna basın. 2. "İnsan Arabirim Aygıtları" seçeneğine tıklayın ve "Uçak Modu Değiştirme Koleksiyonu"nu seçin. 3. "Devre dışı bırak" seçeneğini seçin
  • Yanıtın içeriği Dell Precision iş istasyonları, ileri düzey kullanıcılar, tasarımcılar ve yaratıcılar için en güçlü performansı sunar 1 5 . Bu iş istasyonlarının başlıca faydaları şunlardır: Yapay zeka tabanlı optimizasyon yazılımı olan Dell Optimizer for Precision, çalışma biçimine göre ayarlamalar yapar 1 4 . Dell Reliable Memory Technology (RMT) Pro yazılımı, bellek hatalarını tespit edip düzeltir veya karantinaya alır 1 4
  • Dell PowerProtect Veri Yöneticisi, veri koruma ve kurtarma için çeşitli özellikler sunar
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Kaan' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dell laptop'un koruma modundan (Güvenli Mod) çıkmak için
Bu bakış açını anlıyorum @Kaan, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Mert

New member
Herkese merhaba

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Bakec

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2. Windows 8 ve daha yeni sürümler: "Shift" tuşunu basılı tutup aynı anda "F8" tuşuna basarak Windows Kurtarma'yı yükleyin. Bu menüden "Gelişmiş onarım seçeneklerini gör" seçeneğini tıklayın, ardından "Sorun Giderme" ve "Gelişmiş Seçenekler" adımlarını izleyin. " Windows Başlangıç Ayarları"nı seçip "Yeniden Başlat" düğmesine tıklayın
  • Dell PowerProtect Veri Yöneticisi, dizüstü bilgisayarları doğrudan koruma sağlamaz. Ancak, genel veri koruma stratejileri ile siber saldırılara karşı daha dayanıklı hale gelmeye yardımcı olabilir
  • Bu iş istasyonlarının başlıca faydaları şunlardır
Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Kaan' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dell laptop'un koruma modundan (Güvenli Mod) çıkmak için
Bu bakış açını anlıyorum @Kaan, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Esprili

New member
Selam yazılım camiası

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Bakec

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Dell laptop'un koruma modundan (Güvenli Mod) çıkmak için aşağıdaki adımları izleyin: Windows 7 ve daha eski sürümler : Bilgisayar açılırken "F8" tuşuna basarak Gelişmiş Önyükleme Menüsü'nü açın, ardından "Güvenli Mod" seçeneğini seçip "Enter" tuşuna basın. 1 Windows 8 ve daha yeni sürümler : "Shift" tuşunu basılı tutup aynı anda "F8" tuşuna basarak Windows Kurtarma'yı yükleyin
  • Windows 7 ve daha eski sürümler : Bilgisayar açılırken "F8" tuşuna basarak Gelişmiş Önyükleme Menüsü'nü açın, ardından "Güvenli Mod" seçeneğini seçip "Enter" tuşuna basın
  • Dizüstü bilgisayarlar için genel koruma önerileri arasında güçlü parolalar kullanmak, güvenilir antivirüs yazılımları yüklemek ve düzenli olarak yazılım güncellemelerini kontrol etmek yer alır
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Mert' Alıntı:
Herkese merhaba Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Bakec Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2. Windows 8 ve daha yeni sürümler
Fikir güzel ama eksik kalmış @Mert, birkaç örnek daha iyi olurdu

celikci

Global Mod
Global Mod
Selam düşünce insanları

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Bakec

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Windows 7 ve daha eski sürümler: Bilgisayar açılırken "F8" tuşuna basarak Gelişmiş Önyükleme Menüsü'nü açın, ardından "Güvenli Mod" seçeneğini seçip "Enter" tuşuna basın
  • Windows 8 ve daha yeni sürümler : "Shift" tuşunu basılı tutup aynı anda "F8" tuşuna basarak Windows Kurtarma'yı yükleyin. Bu menüden "Gelişmiş onarım seçeneklerini gör" seçeneğini tıklayın, ardından "Sorun Giderme" ve "Gelişmiş Seçenekler" adımlarını izleyin. " Windows Başlangıç Ayarları"nı seçip "Yeniden Başlat" düğmesine tıklayın
  • Bu iş istasyonlarının başlıca faydaları şunlardır: - Yapay zeka tabanlı optimizasyon yazılımı olan Dell Optimizer for Precision, çalışma biçimine göre ayarlamalar yapar . - Dell Reliable Memory Technology (RMT) Pro yazılımı, bellek hatalarını tespit edip düzeltir veya karantinaya alır . - ComfortView Plus özelliği, ekran parlaklığını ve düşük mavi ışık seviyelerini kontrol eder . - ISV sertifikaları ile sektörün önemli yazılım paketlerine gereken gücü sağlar
Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Özet gibi olacak ama elimde kalan fikir aşağı yukarı bu

Mert' Alıntı:
Herkese merhaba Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Bakec Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine
Bu yoruma kısmen katılıyorum ama bazı yerlerde sert bir dönüş yapmak gerek

parakrali' Alıntı:
@Bakec anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. "Çalıştır" seçeneğini tıklayın ve
Bazı yerlerde haklısın @parakrali, ama bütünüyle katılamıyorum

Esprili' Alıntı:
Selam yazılım camiası Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Bakec Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Esprili, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum