Enflasyonun kontrol altındaki sürdürülmesi karmaşıklaşıyor: Jonathan Heath

celikci

Global Mod
Global Mod
Ekonominin hızı durduğunda, insanlar genellikle daha az mal ve hizmet edinir, daha düşük talep fiyatların düşmesine neden olur.

Heath, “Gördüğümüz durgun bir ekonomi, durgunluğa girdiğini görmüyoruz ve talep tarafındaki enflasyonist baskıların zaten dağıldığı ve dolayısıyla ekonominin döngüsel koşullarına en duyarlı fiyatların dezenfat yapmaya başlaması gerektiğinin arkasında olan şey budur.” Dedi.

Banxico'nun 2025'in ikinci yarısı için enflasyon davranışıyla ilgili beklentileri iyimser, aşağı doğru eğilimini sürdürecek, yılı% 3,4'ün biraz altına düşürecek ve altta yatan% 3'ü -2026'nın ortalarında% 3'ü kapatacak. Ancak Heath şüphecilik gösterdi.

Heath, “Bu beni çok endişelendiriyor, inanılmaz bir projeksiyon yaptım, kabul edemem. Benim için açık olan tek şey, beklenmedik çatışmaları tahmin edemeyeceğimizdir.” Dedi.

Piyasa bu güvensizliği paylaşıyor gibi görünüyor. Özel beklentiler, 2025'i% 3,7 civarında kapatacak ve 2026'da geri dönecek daha kalıcı enflasyona işaret ediyor.

26 Haziran'da yapılması planlanan bir sonraki para politikası kararı anahtar olacak. Subgovernor, referans oranının 50 puan taban kesmesine sahip olacağını söyledi.

Heath, “Ama bu oybirliğiyle bir karar olmayacak. Çoğu enflasyonun düşeceğine ve bu projeksiyonların verileceğine inanıyor.” Dedi.