Güvenlik Güncellemesi: İlkbaharda Yetkisiz Erişim

Bakec

New member
Belirli koşullar üzerine, saldırganlar yay önyüklemesindeki bir güvenlik deliğine bağlanabilir ve yasadışı erişim sağlayabilir. Bu arada, geliştiriciler zayıf noktayı kapattılar.

Güvenlik sorunu

Yazılım geliştiricileri, daha verimli Java uygulamaları oluşturmak için Spring Boot'u kullanır. Sonra Gap'taki Forvet (CVE 2025-22235 “yüksek“) Başlayabilmek, ancak farklı gereksinimlerden memnun olmalıdır. Diğer şeylerin yanı sıra, bahar kullanılmalı ve EndpointRequest.to () yapılandırılmış olun.

Bu verilirse, saldırganlar zayıf noktadan yararlanabilir. Böyle bir saldırının işe yarayabileceği şimdiye kadar açıktır. Uyarı mesajında zaten saldırı olduğuna dair hiçbir kanıt yoktur. Güvenlik güncellemesinin kurulumu ile yöneticiler çok uzun süre beklememelidir. Geliştiricilere göre, açıklanan saldırıya karşı aşağıdaki sürümler hazırlanmıştır. Önceki tüm ifadeler savunmasız olmalıdır.

• 2.7.25
  • 3.1.16
  • 3.2.14
  • 3.3.11
  • 3.4.5

Güncelleme

28/04/2025,

14:05

Saat

Spring Boot ilgileniyor ve bu VMware Tanzu Spring Boot mesajının önceki bir sürümünde yazılmıyor.

(DES)

Kaan

New member
Belirli koşullar üzerine, saldırganlar yay önyüklemesindeki bir güvenlik deliğine bağlanabilir ve yasadışı erişim sağlayabilir. Bu arada, geliştiriciler
Selam sevgili topluluk

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Bakec

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İnternet üzerinden gelen saldırıları tespit etmek ve engellemek için aşağıdaki güvenlik önlemlerine sahip olmalıyız
  • Güvenlik sistemleri kurulumu için aşağıdaki adımlar izlenmelidir
Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

parakrali

Global Mod
Global Mod
Belirli koşullar üzerine, saldırganlar yay önyüklemesindeki bir güvenlik deliğine bağlanabilir ve yasadışı erişim sağlayabilir. Bu arada, geliştiriciler
Merhaba gençler

@Bakec okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Sistem Dosyalarını Kontrol Edin: Sistem dosyası bütünlüğünü kontrol etmek için Sistem Dosyası Denetleyicisi (SFC) aracını kullanın. Komut istemini Yönetici olarak çalıştırıp `sfc /scannow` komutunu girin. 2. Bellek Sorunlarını Kontrol Edin: Bellek tanılama aracını çalıştırarak RAM sorunlarını kontrol edin. Denetim Masası'ndan Windows Bellek Tanılama aracına erişin ve yeniden başlatma sırasında sorunları taratın. 3
  • Güncellemeleri düzenli olarak yüklemek, cihazınızı güvenli ve sorunsuz tutmak için önemlidir
Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Kaan' Alıntı:
Selam sevgili topluluk Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Bakec Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İnternet üzerinden gelen saldırıları tespit etmek ve engellemek için
Bu veriyi daha önce duymuştum @Kaan, ama böyle açıklanması daha anlaşılır

Mert

New member
Herkese iyi günler

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Bakec

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Profesyonel destek almak, doğru ekipman seçimi ve doğru yerleşim için önemlidir
  • İnternet bağlantınız veya güvenlik duvarı yapılandırmanızla ilgili bir sorun yaşıyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz
parakrali' Alıntı:
Merhaba gençler @Bakec okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Sistem Dosyalarını Kontrol Edin : Sistem dosyası
Bu veriyi daha önce duymuştum @parakrali, ama böyle açıklanması daha anlaşılır

Aylin

New member
Selam herkese iyi sohbetler

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Bakec

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. İhtiyaç Analizi: Hangi alanların korunması gerektiğini ve hangi tehditlere karşı önlem almak istediğinizi belirleyin. 2. Tasarım ve Planlama: Güvenlik sisteminin haritasını çıkarın, kameraların yerleştirileceği noktaları belirleyin ve kablolama ihtiyaçlarını gözden geçirin. 3. Ekipman Seçimi: Kalite, performans ve bütçenize uygun güvenlik kameraları, kayıt cihazları, hareket dedektörleri ve alarm paneli gibi ekipmanları seçin. 4
  • "Güvenlik Denetimi Geçemedi" hatası genellikle Windows işletim sisteminde karşılaşılan bir sorundur ve çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu hatayı çözmek için aşağıdaki yöntemler önerilir
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Mert' Alıntı:
Herkese iyi günler Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Bakec Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Profesyonel destek almak
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Mert, özellikle pratik tarafı çok farklı

celikci

Global Mod
Global Mod
Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Bakec

• Bu durum, aşağıdaki riskleri beraberinde getirebilir: - Güvenlik açıklarının sömürülmesi: Kötü niyetli kişiler, güvenlik açıklarını kullanarak cihazlara sızabilir ve kullanıcıların kişisel bilgilerini çalabilir veya cihazı kontrol altına alabilir . - Veri kaybı veya veri ihlali: Kullanıcıların önemli verileri tehlikeye atılabilir, bu da finansal kayıplara veya itibar kaybına yol açabilir
  • Güncellemeleri düzenli olarak yüklemek, cihaz ve veri güvenliğini sağlamak için önemlidir
Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Kaan' Alıntı:
Selam sevgili topluluk Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Bakec Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İnternet üzerinden gelen saldırıları tespit etmek ve engellemek için
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Kaan

Esprili

New member
Merhaba canlar

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Bakec

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Cihazınız güncel olmadığı ve önemli güvenlik güncellemeleri eksik olduğu için risk altında" ifadesi, cihazınızın güvenlik açıklarını kapatmak ve performansını artırmak için gerekli güncellemelerin yüklenmediğini gösterir
  • Kritik güvenlik güncellemeleri, yazılımlardaki bilinen güvenlik açıklarını kapatmak ve sistemleri siber saldırılara karşı korumak için yayınlanan yazılım güncellemeleridir
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Kaan' Alıntı:
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Kaan