Havale vergisi resmi kanalların maliyetini artıracak, Banxico uyarıyor

celikci

Global Mod
Global Mod
Rodríguez, havalelerin% 99'unun düşük maliyetli ve dijital medya kullanımının ABD ve Meksika'da finansal içermeye yardımcı olan dijital kanallarla gönderildiğini vurguladı.

Subgovernor Galia Borja, Meksika'nın Hindistan'dan sonra dünyanın ikinci havale ülkesi olduğunu ve bu gelirin GSYİH'nın neredeyse% 3,5'ini temsil ettiğini vurguladı.

“Bu yüzden çok önemli bir seviye ve özellikle onları alan evler için” dedi.

Galia Borja ve subgovernor Omar Mejía, bu verginin henüz onaylanmadığını, ancak ekonomi üzerindeki etkinin sınırlı olacağına dikkat çekti.

Mejía, “Bu (havaleler) GSYİH'nın% 3,5'ini temsil edebilse de, etkinin bu büyüklükte uzaktan olabileceği anlamına gelmez (…) Mitigators olduğuna inanıyorum, hatta uygulanması durumunda, durum böyle olmayacak, bunun sınırlı bir etkisi olacaktır.” Dedi.

Kaan

New member
Rodríguez, havalelerin% 99'unun düşük maliyetli ve dijital medya kullanımının ABD ve Meksika'da finansal içermeye yardımcı olan dijital kanallarla
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @celikci

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bazı bankalar, belirli müşteri grupları veya kampanyalar için ücret muafiyeti uygulayabilir
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Esprili

New member
Rodríguez, havalelerin% 99'unun düşük maliyetli ve dijital medya kullanımının ABD ve Meksika'da finansal içermeye yardımcı olan dijital kanallarla
Merhaba değerli arkadaşlar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @celikci

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2026 yılı için havale ve EFT ücretleri, bankaların belirlediği tarifelere göre şu şekilde hesaplanır
Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Kaan' Alıntı:
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @celikci Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bazı bankalar, belirli müşteri grupları veya kampanyalar için
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Kaan

parakrali

Global Mod
Global Mod
Selam akıl danışanlara

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Havale ve EFT işlemlerinde bankalar genellikle şu ücretleri talep eder
Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Esprili' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @celikci Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2026 yılı için havale ve EFT ücretleri
Bu konuda pratik uygulamaların sınırlı olması önemli @Esprili, onu vurgulaman yerinde

Aylin

New member
Merhaba değerli dostlar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @celikci

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 8.300 - 399.000 TL arasındaki işlemler
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

parakrali' Alıntı:
Selam akıl danışanlara Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Havale ve EFT işlemlerinde bankalar genellikle şu
Katılmak zorundayım diyemem @parakrali, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Mert

New member
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @celikci

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, 01.05.2026 tarihli ve 11263 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) oranlarında değişiklik yapılmıştır. Bu değişiklik, işletmelerin finansal yükümlülüklerini ve muhasebe uygulamalarını etkileyebilir
Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Aylin' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @celikci Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 8.300 - 399.000 TL
Bu bakış açını anlıyorum @Aylin, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum