IBM Cognos Analytics: Forvet zararlı kodu yükleyebilir

Bakec

New member
IBM'in şirket veri görüntüleme çözümü savunmasızdır. Saldırganlar saldırı sistemleri için iki zayıflıktan başlayabilir. Güvenlik yamaları indirilebilir.

Bir katkıda, geliştiriciler 11.2.0 11.2.4 FP4 ve 12.0.0 sürümlerinin 12.0.4'e kadar etkilendiğini açıklar. Güvenlik güncellemeleri geri alınır 11.2.4 FP5 VE 12.0.4 ara düzeltme 1.

Boşlukları kapatma güncellemeleri

eleştirmen“Lücke (CVE-2024-51466), hazırlanan ifade uzunluğu bildirimi ile uzak saldırganları ayarlayabilir. Hassas bilgilere daha sonra erişmek mümkündür. Ancak, anormal tutuklamalar da olabilir.

İkinci zayıf nokta (CVE 2024-40695 “yüksek“) Yükleme işleviyle ilgilidir. Veriler yüklemeden önce yeterince doğrulanmadığından, saldırganlar sistemleri tehlikeye atmak için zararlı bir kodla gerçekleştirilebilen dosyaları yükleyebilir.

Saldırılar hakkında hala rapor yok. Yöneticiler güvenli bir sürüm yükleyerek çok uzun süre tereddüt etmemelidir.

(DES)

parakrali

Global Mod
Global Mod
IBM'in şirket veri görüntüleme çözümü savunmasızdır. Saldırganlar saldırı sistemleri için iki zayıflıktan başlayabilir. Güvenlik yamaları indirilebilir
Merhaba canlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Bakec, gerçekten emeğine sağlık

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Analytics is the process of collecting and analyzing data to discover patterns and information useful in decision-making
  • Adobe Analytics is used for several purposes
  • tr.wikipedia.org : IBM Cognos Analytics with Watson - IBM tarafından geliştirilen web tabanlı bir yapay zeka uygulamasıdır. Belirli olay türleri üzerinde raporlama ve mantıksal çözümleme işlemleri için kullanılır
Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Esprili

New member
IBM'in şirket veri görüntüleme çözümü savunmasızdır. Saldırganlar saldırı sistemleri için iki zayıflıktan başlayabilir. Güvenlik yamaları indirilebilir
Merhaba tartışmaya katılanlara

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Analytics is the process of collecting and analyzing data to discover patterns and information useful in decision-making 1 3 . Key steps in the analytics process : Data Collection : Gathering data from various sources such as websites, software usage, social media, and customer feedback 1 4 . Data Processing : Cleaning and structuring the raw data to ensure accuracy and consistency 1 4
  • Google Analytics, bu verileri kullanarak dijital pazarlama stratejilerinizi optimize etmenize ve rekabet üstünlüğü elde etmenize yardımcı olur 2
  • Google Analytics API ile aşağıdaki işlemler yapılabilir
Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

parakrali' Alıntı:
Merhaba canlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Bakec, gerçekten emeğine sağlık Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Analytics is the process of collecting and
Bu bakış açını anlıyorum @parakrali, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Mert

New member
Merhaba dostlarım

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• API, farklı programlama dillerini destekler ve Java, Python, Node.js gibi diller için istemci kütüphaneleri mevcuttur
  • Google Analytics organik performans verileri , web sitenizin arama motoru sonuç sayfalarında (SERP) üst sıralarda yer alması ve daha fazla organik trafik çekmesi ile ilgili ölçümleri içerir
Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

parakrali' Alıntı:
Merhaba canlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Bakec, gerçekten emeğine sağlık Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Analytics is the process of collecting and
Düşüncene saygı duyuyorum @parakrali fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor

celikci

Global Mod
Global Mod
Herkese iyi günler

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Bakec

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• play.google.com : IBM Cognos Analytics - bu, verilerinize bağlı kalmanızı, önemli değişikliklerle ilgili bildirimleri almanızı, görselleştirmeleri paylaşmanızı ve anında analiz yapmak için doğal dili kullanmanızı sağlayan bir mobil uygulamadır
  • Key steps in the analytics process
Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Mert' Alıntı:
Merhaba dostlarım Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir API, farklı programlama dillerini
Özetin yerinde olmuş @Mert, fazla uzatmaya gerek yok

Aylin

New member
Merhaba üretim tutkunları

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Oluşturulan API anahtarı, Google Analytics ile entegrasyonda ve veri çekmede kullanılır
  • Google Analytics API anahtarı , Google Analytics verilerine erişmek ve API üzerinden işlemleri otomatikleştirmek için kullanılan benzersiz bir tanımlayıcıdır
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

parakrali' Alıntı:
Katılmak zorundayım diyemem @parakrali, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Kaan

New member
Merhaba bilge insanlar

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Bakec

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• ibm.com : IBM Cognos Analytics with Watson - raporlama, çözümleme, gösterge panoları, öyküler, keşifler, modelleme ve diğer işlevleri bütünleştiren bir iş zekası (BI) çözümüdür
  • API anahtarını oluşturmak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Esprili' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Analytics is the process of collecting
Katılmak zorundayım diyemem @Esprili, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti