Kıyıya yakınlaşmanın gerçekleşmesi için gerekli olan enerji, su ve eğitim: Intercam

celikci

Global Mod
Global Mod
Bunun kanıtlarından biri Meksika Eyaleti, Querétaro, León ve San Luis Potosí gibi kuruluşlarda depo inşaatlarında meydana gelen büyümedir.

Dahası, yakın kıyıya yakınlaşma sadece yeni şirketlerle ilgili değil, aynı zamanda halihazırda faaliyet gösteren Meksikalı şirketleri de içeriyor. “İster çok uluslu ister Meksikalı olsun, pek çok köklü şirket, bu yeni müşterilere hizmet verebilmek için üretken menülerini genişletmek zorunda kalıyor” diyor.

Yönetici, yatırımları çekmek için teşvik çalışmasını bağımsız olarak yapmak zorunda olanların eyaletler olduğunu ve bu işi eyalet düzeyinde yaparak yatırımları çekenlerin Nuevo León ve Meksika Eyaleti gibi kuruluşlar olduğunu vurguladı.

Nearshore'un bankası olarak anılan Intercam, Kore, Japon ve Çin menşeli yeni şirketler için 40 proje üzerinde çalışıyor.

García Lecuona, ülkenin altyapı sorunlarıyla karşı karşıya olmasına rağmen enerji sektöründe bazı anlaşmazlıkların devlet düzeyinde çözüldüğüne dikkat çekiyor.

“Enerji kısmı, başkanın politikalarına veya açıklamalarına ters düşmemek için çok ihtiyatlı bir şekilde ve çok az gürültüyle çözümleniyor, ancak işlerin çözüldüğüne inanıyorum, Federal Enerji Komisyonu ile eyalet düzeyinde bazı şeyler oluyor. Elektrik (CFE)” diye vurguladı.

Bu eğilimin büyümesi için ülkede ihtiyaç duyulan insan gücü konusunda García Lecuona, sorunun teknik okullarda olduğuna inanıyor.

“Bu, teknik üniversitelerle, insanların Cumhuriyet içindeki hareketliliğiyle ilgili bir mesele. Birçok iş adamı insanları güney eyaletlerinden alıp çalışmak üzere kuzey eyaletlerine götürmek zorunda kalıyor ve bu sadece onları taşımak değil, aynı zamanda onların sahip olduğu anlamına da geliyor.” yaşanacak bir yer. Federal hükümetin eyalet hükümetleriyle koordineli olarak orada çalışması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Meksika'ya gelen şirketlerin sorunları altyapıyla sınırlı değil: Yüksek faiz oranları, kuruluşlarda daha pahalı kredilere ilişkin değişikliklere neden oldu.

“Birçoğu sermaye yatırdı, bu yüzden banka kredisine çok fazla bağımlı olmak zorunda kalmıyorlar, ancak kesinlikle oranlar düştükçe şirketlerin akışlarında rahatlama sağlıyorsunuz ve bu da onlara yatırım yapma ve kredi alma konusunda ek kapasite sağlıyor” dedi.
 
Üst