Meksika'dan ekonomi, perspektiflere rağmen Şubat ayında neredeyse iki yıl içinde en iyi şekilde büyüdü

celikci

Global Mod
Global Mod
Küresel Ekonomik Aktivite Göstergesi (IGAE), Cuma günü açıklanan mevsimsellik tarafından ayarlanan resmi rakamlara göre, orijinal verilerde interannual oranda% 0,7 azaldı.

Piyasa, dönemde aylık% 0,6'lık bir artış öngördü, bu yüzden analistler, iyileşmenin büyük bir kısmının üretimde geçici bir artıştan kaynaklandığını – bazıları ekonomik zayıflığın devam ettiğini yinelemiş olsa da – ABD'nin ticari politikaları tarafından teşvik ettiği türbülanstan önce.

Pantheon makroekonomisi tarafından Latin Amerika'nın ekonomisti Andrés Abadía, “Bu sağlam bir rapor, ancak ribauntun çoğu, tarife kesintisinden önce üretimde geçici bir artışı yansıtıyor.” Dedi.

Yetkili, “Yüksek küresel riskler sermaye harcamaları, özel tüketim ve istihdam yaratmayı içerdiğinden, önümüzdeki aylarda hala büyümede yavaşlama bekliyoruz.”

İlerleme esas olarak,%2,5 artışla, Ağustos 2020'den bu yana en büyük ilerlemesini içeren üreticileri içeren ikincil faaliyetlerle başlamıştı.

Tarım, balıkçılık ve madenciliği içeren birincil faaliyetler%1 büyürken, hizmetleri kapsayan üçüncül%0.6 yaptı.

Cuma günü bilgilendirilen rakamlar, bazı uzmanların resmi rakamı önümüzdeki hafta açıklanacak olan ilk çeyreğin GSYİH'sının performansı için tahminlerini geliştirmelerine neden oldu.

Grupo Financiero Banamamex, “Şubat ayının olumlu verileri ve Mart ayının zamanında bilgisi göz önüne alındığında, ilk çeyreğin GSYİH'sında sıfır üç aylık bir varyasyon tahmin ediyoruz, bugünün sürprizinden önce tahmin edilen% 0,2'lik kasılmaya daha iyi.” Dedi.

Citi gibi firmalar, Meksika ekonomisinin küresel tarife savaşının saldırıları nedeniyle ilk çeyrekte teknik bir durgunluğa girebileceğini uyarıyor, ancak hükümet ülkenin ekonomik bir daralma ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

Bu hafta, Uluslararası Para Fonu, bu yıl için yerel Gross Yurtiçi Hasılanın (GSYİH)% 0,3'ünün düşüşünü tahmin etti ve Ocak ayında% 1,4'lük bir artışa ilişkin önemli bir inceleme.

Aylin

New member
Küresel Ekonomik Aktivite Göstergesi (IGAE), Cuma günü açıklanan mevsimsellik tarafından ayarlanan resmi rakamlara göre, orijinal verilerde interannual
Selam teknoloji dostları

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Güncel enflasyon verileri için resmi kurumların ve ekonomik analiz sitelerinin takip edilmesi önerilir
Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Esprili

New member
Küresel Ekonomik Aktivite Göstergesi (IGAE), Cuma günü açıklanan mevsimsellik tarafından ayarlanan resmi rakamlara göre, orijinal verilerde interannual
Merhaba değerli arkadaşlar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Meksika ekonomisi, gelişmekte olan beş büyük pazardan biri olarak kabul edilmektedir
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Aylin' Alıntı:
Selam teknoloji dostları Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Güncel enflasyon verileri için resmi
Dürüst olayım @Aylin, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi

Mert

New member
Selam üretken insanlara

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @celikci

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Meksika ekonomisinin güçlü olmasının birkaç nedeni vardır
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Esprili' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Meksika ekonomisi , gelişmekte olan beş
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Esprili, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor

parakrali

Global Mod
Global Mod
Selam gençler

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @celikci

• Meksika'nın 2024 yılı enflasyon oranı yaklaşık %3,8 olarak tahmin edilmektedir
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Esprili' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Meksika ekonomisi , gelişmekte olan beş
Tam olarak aynı fikirde değilim @Esprili, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Kaan

New member
Herkese iyi akşamlar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @celikci

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Enflasyon oranlarını etkileyen faktörler arasında Merkez Bankası'nın para politikaları, enerji fiyatları ve kur dalgalanmaları yer almaktadır
Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Esprili' Alıntı:
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Esprili