Napoli tepeyi bırakmıyor

Bakec

New member
İtalya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) 11. haftasında Napoli, Roma’yı deplasmanda 1-0 yenerek liderliğini sürdürdü.
Lige uygun başlangıç yapan ve dorukta yer alan Napoli, başşehir deplasmanında ligin argümanlı takımlarından Roma’ya konuk oldu.
İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmanın ikinci yarısında iki ekip da gol için birbirlerinin kalesinde tehlikeler yarattı.
80. dakikada ani gelişen Napoli atağında, Victor Osimhen konuk takımı öne geçiren golü attı. Müsabakada diğer gol olmayınca Napoli, Roma’yı 1-0 mağlup etti ve alandan 3 puanla ayrıldı.
Ligin başından bu yana çabucak hemen mağlubiyet yüzü görmeyen Napoli, galibiyet serisini 7 maça çıkardı.
Napoli, Serie A’da 29 puanla liderliğini sürdürdü.
Roma ise bu dönem 3. mağlubiyetini Napoli’den alırken, 22 puanla 5. sırada yer buldu.
Atalanta konutunda Lazio’ya boyun eğdi
Bu haftanın bir öbür kıymetli maçında ise ligin argümanlı ve az gol yiyen takımlarından Atalanta ile Lazio karşı karşıya geldi.
Atalanta, konuk ettiği Lazio’ya 2-0 mağlup olarak tepe yarışında yara aldı. Lazio ise bu galibiyetle puanını 24’e çıkarttı ve puan tablosunda 3. sırada, rakibi Atalanta’nın da üzerinde yer aldı.
Atalanta takımındaki ulusal futbolcu Merih Demiral, Lazio karşısında birinci 11’de başladı ve 90 dakika boyunca alanda gayret etti.
Serie A’da bugün oynanan başka maçlarda ise Udinese konuk ettiği Torino’ya 2-1 yenilirken, Bologna ise Lecce’yi 2-0 yendi.
 
Üst