Tele-Vizyon

parakrali

Global Mod
Global Mod
Günümüzde bilindiği üzere teknoloji çok gelişmiştir. Yediden yetmişe her insanın telefon,tablet,bilgisayar,televizyon ..vs kullanması kaçınılmaz biçimdedir. Teknoloji bizlerin günlük hayatını ziyadesiyle kolaylaştırmış durumdadır. Lakin bu ilerlemeyi yalnızca olumlu istikamette ele almak pek hakikat olmayacaktır.

İstisnalar haricinde, çoğumuzun konutunda , işyerinde en az bir tane televizyon mevcut durumdadır. Her an ulaşılabilir hal almıştır. Gerek haber gerekse cümbüş hedefli kullanımların hiç bir ziyanı olmamakla birlikte bizlerin kullanım müddetlerini denetim altına almamız gerektiğini unutmamakta yarar var. Aile saatleri dahi artık televizyon açık iken yahut televizyon programları üzerinden dönmeye başladı. Ebeveynler çocuklarına televizyon kullanım sınırlamasını kendileri televizyon izlerken uyguladıklarını farkında değiller.

Bugüne baktığımızda, toplumsal bağlar zedelenmeye başladı. Çiftler içinde, arkadaşlıklar bağlantılarında, iş hayatında temel sorun iletişimsizliktir. Uzman psikolog olarak genelde karşılaştığımız ( bilhassa çocuk- ergen ) olaylarda birden fazla sorunun niçini teknolojik aygıtlardır. Bizler bu noktaya dikkat etmez isek bu sıkıntılar ne yazık ki devamlılığını koruyacaktır. Kendimize özel vakitler ayırarak, yeni hobiler bularak, etrafımız ile yüzyüze bağlantısı arttırarak , vakit öldürmek için televizyon izlemeyi , telefonumuz ile uğraşmayı sonlandırabiliriz. Ve unutmayalım ki çocuklarımız, küçüklerimiz bizleri rol model alırlar.

Pekala birlikte ayrıntılandıralım , televizyon kontrolsüzlüğünü ;

– kişinin sorumluluklarını yerine getirmemesi

-aile münasebetleri

-göz sorunları

-arkadaş/akran alakaları

-teknoloji bağımlılığı

-sosyal bağlantı

-kendine itimat

-kültürel bedeller

-aile bağları

-yeme bozukluğu

-duruş bozuklukları

-bağışıklık sistemi

-erken ergenlik

-zeka gelişimi

-dikkat dağınıklı ve unutkanlık

-gerçekten kopma

-ruhsal dengesizlik

Ve daha bir epey husus sıralayabiliriz. Şayet gün içerisinde 2 saatten çok vakit geçiriyorsanız televizyon karşısında , kendinize onun yerine koyabileceğiniz yeni hobiler edinin.

Bunun yanı sıra hayli gerçek kullanan bireyler de mevcut. Göz gerisi etmemekle birlikte bu oranın epeyce düşük olduğunu sizler de iddia edersiniz. Her şeyde olduğu üzere televizyon seyretme noktasında da şuurlu kullanım ziyadesiyle mühimdir.
 
Üst