Trump, AB tarifelerinin başvurusunu 9 Temmuz'a kadar askıya alıyor

celikci

Global Mod
Global Mod
Başkan, müzakerecilerin “onu çözüp çözemeyeceğimizi görmek için yakında toplanacağından” emindi.

Von Der Leyen, ABD Başkanı'nın Avrupa Birliği ithalatı için% 50 gümrük hakları uygulama tehdidinden iki gün sonra Donald Trump ile “iyi bir çağrı” yapmadan kısa bir süre önce duyurdu.

“Avrupa, müzakereleri hızlı ve kararlı bir şekilde ilerletmeye istekli. İyi bir anlaşmaya varmak için 9 Temmuz'a kadar zamana ihtiyacımız olacak,” dedi Sosyal Ağ X'te.

Donald Trump Cuma günü yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği ile “ticari anlaşma istemediğini” ve % 50 gümrük hakları uygulamakla tehdit edildi 1 Haziran'dan beri oradan ithalat hakkında.

AB adına ticaret anlaşmaları müzakere eden Avrupa Komisyonu, hemen ABD'den bir saygı şikayeti ile tepki verdi.

ABD ticaret temsilcisi Jamieson Greer ve Ticaret Sekreteri Howard Lutnick ile görüştükten sonra, “AB her iki taraf için de çalışan bir anlaşma almaya ve her iki taraf için çalışan bir anlaşma almaya kararlı” dedi.

AB ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ticaretin “tehditler değil karşılıklı saygı ile yönlendirilmesi gerekiyor. Çıkarlarımızı savunmaya istekli olduğumuzu” ekledi.

AFP bilgileriyle

Aylin

New member
Başkan, müzakerecilerin "onu çözüp çözemeyeceğimizi görmek için yakında toplanacağından" emindi

Von Der Leyen, ABD Başkanı'nın Avrupa Birliği ithalatı
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @celikci

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği'ne (AB) uygulanması planlanan %50'lik gümrük tarifelerini 9 Temmuz 2025'e kadar askıya aldı

Kaan

New member
Başkan, müzakerecilerin "onu çözüp çözemeyeceğimizi görmek için yakında toplanacağından" emindi

Merhaba düşünenlere

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu karar, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in Trump'ı arayarak ek süre talep etmesi üzerine alındı. Taraflar, bu süre zarfında ticaret müzakerelerini hızlandırmayı planlıyor. Ancak, müzakerelerde anlaşma sağlanamazsa yüksek tarifelerin yürürlüğe girebileceği belirtiliyor
Bir minik destek de benden gelsin istedim

Aylin' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @celikci Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği'ne
Katılmak zorundayım diyemem @Aylin, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

parakrali

Global Mod
Global Mod

Merhaba paylaşanlara

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @celikci

Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Aylin' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @celikci Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği'ne
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Aylin

Mert

New member

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @celikci

Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Kaan' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu karar, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der
Katılmak zorundayım diyemem @Kaan, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Esprili

New member

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Kaan' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu karar, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der
Bu veriyi daha önce duymuştum @Kaan, ama böyle açıklanması daha anlaşılır