“Ve eğlence ve neşeyle!”

Adanali

New member
HAU ve kültür yönetimi, Annemie Vanackere'nin HAU Hebbel am Ufer'in müdürü ve genel müdürü olarak sözleşmesini 2028 yılına kadar uzattığını duyurdu. Berlin Kültür Bakanı ve HAU Denetleme Kurulu Başkanı Sarah Wedl-Wilson'a göre, 1 Eylül 2012'den bu yana eyaletin kendi sahne operasyonunu yöneten Vanackere, “Berlinli sanatçılar için yaratıcı bir bağlam yaratmada ve uluslararası sanatçılarla ağ kurmada çok başarılı” sahne.” . Ne derse desinler.

Vanackere, geçen sefer sözleşmesini Ağustos 2025'e kadar üç yıl uzatmıştı. Beş yıllık uzatmalar yaygındır. Bu, Belçikalı'nın gelecekteki kemer sıkma önlemleri durumunda faydalı olabilecek müzakere pozisyonunu koruyacağı anlamına geliyor. Ama belki de kendisi bu kadar uzun süredir görevde olduğu ve dört mekânda her zaman yeni etkinlik serileri ve festival formatları icat eden ve sürdüren başlatıcı ve itici güç olmaya devam ettiği için biraz şüphelidir. Pek çok şeyin dağıldığı bir dönemde Vanackere ve HAU, uluslararası bağımsız sahne için bir iletişim merkezi ve şarj istasyonuyla birlikte bir demirleme noktasıdır.

Vanackere yaptığı açıklamada, Berlin eyaletinin güveninden memnun olsa da, yeni Senatör Joe Chialo yönetimindeki kültür yönetiminin hâlâ buna alışmaya çalıştığı, dağ gibi sorunlarla karşı karşıya olduğu ve şu anda başka hiçbir şeye ihtiyacı olmadığı açık. inşaat sahası. Ancak üzerinde mutabakata varılan alıntı, Vanackere'nin gerçekten de anahtarları 2028'de teslim etmek istiyormuş gibi görünüyor: “Günümüzün krizlerine sanatsal çözümler bulmak için ekibimle dört sezon daha çalışma şansına sahip olduğum için mutluyum. Bunu yapmak için, dirençli ve erişilebilir bir kurum olarak kalabilmek için toplumdaki ve çevredeki gelişmelere göre değişmemize izin vermemiz gerektiğini öğrendik. 2028'de Annemie Vanackere 64 yaşında olacak ve HAU 26 yaşında olacak. .

HAU risk alınacak bir yerdir


2002 yılında Matthias Lilienthal tarafından kurulan ve 2012 yılında Annemie Vanackere'ye devredilen HAU, artan söylem oranıyla yerel, ulusal ve uluslararası performans sanatları için bir üretim ve sunum mekanı olarak işlev görüyor. Üç salonu var ve Corona salgınından bu yana dijital bir mekan olan HAU 4. 1966'da Batı Flandre'deki Kortrijk'te doğan Vanackere, Paris'teki Sorbonne'da film ve tiyatro çalışmalarının yanı sıra felsefe eğitimi aldı. Kariyerine 1995 yılında Rotterdamse Schouwburg'da başladı ve 2001 yılında De Internationale Keuze performans festivalinin kurucu ortağı ve yönetmenliğini yaptı.

Vanackere, önümüzdeki yıllarda ele almak istediği ana konuları ve aynı zamanda tatmin edici bir yaşam beklentisini formüle ediyor: “Bir Berlin sakini olarak şehrimizi HAU gibi bir kurum olmadan hayal etmek istemem. Sizi risk almaya, özellikle de başkalarıyla görüş alışverişinde bulunarak kendi fikrinizi ve dünya görüşünüzü değiştirme riskini almaya davet eden bir yerdir. Ve bunu eğlenceyle ve keyifle yapın! Önümüzdeki dört yıl boyunca da bu şekilde kalacağından emin olmak istiyorum.”
 
Üst