Volksbühne ve Bert Neumann'ın Tasarım Stüdyosu LSD Berlin Ayrı Yollar

Adanali

New member
Bir Schnödes N “yeni” anlamına geliyor ve Çarşamba gününden bu yana Rosa-Luxemburg-Platz'daki Volksbühne'nin sosyal medya kanalları üzerinde oynandı. N beyazdır, siyah asfalt üzerine eğilmiş renkli kovalara benziyor. Daha sonra tiyatronun ana sayfasına giderseniz, uzuvlarınıza soğuk olur. Mobil cihazda, monitör bir gökyüzü veya Carolina mavisi ile doldurulur, dizüstü bilgisayarda altın haşhaş sarı, renk olgun mango meyve eti ile karşı karşıya kalırsınız. Görünüşe göre Berlin Design Studio 200KILO her kullanıcı için farklı bir ton kullanıyor.

Ana sayfanın başında, tanıdık on harf Volksbühne kelimesini oluşturur, ancak sadece renk kovasından dökülür veya erken bir grafiti uygulamasıyla oluşturulur. Aşağıda Volksbühne'nin oyun planı verilmiştir, yağ parçaları olan serifless yazı tipi, bir zamanlar kullanılan kırık yazılarına tamamen ayık bir tezgah gibi görünür. Aslında kabul edilemez Nazi derneklerinde çağırdı, ancak zeitgeist ile çeliştiği gerçeği ile karakterize edildi, bu şekilde ondan çıktı, tanındı ve birinin söylediği gibi?

N yeni gibi. Volksbühne tasarımının değişmesine dikkat çekiyor.Ekran görüntüsü Volksbühne/Instagram

Bilinçin daha derin katmanlarında hemen yeni görünüme dönüşen görüşle netleşen şey: Volksbühne'nin Castorf-Neumann dönemi bitti. Bir başka ara yıl, René Pollesch'in ölümünden sonra önümüzde, sonra Matthias Lilienthal evi devraldı. Tasarımın da değişmesinin zamanı geldi. Böyle gelmek zorundaydı.

Frank Castorf House'un yönetmeni ve uzun süredir yönetmeni (1992-2017), on yıl önce ölen sahne tasarımcısı Bert Neumann ile çalışıyor. İlk yapımlardan biri, bir anlaşmazlıktan sonra, kaçırma ve yenileme hala binanın önünde bir anıt olarak var olan ilişkili tekerleğe sahip “soyguncular” idi.

Volksbühne'nin yeni tasarlanmış ana sayfasından ekran görüntüsü

Volksbühne'nin yeni tasarlanmış ana sayfasından ekran görüntüsüEkran görüntüsü Volksbühne

Bert Neumann'ın dönem oranı hafife alınmamalı, varlığa bağlı olan bu evin kaosunu bir şekilde yönetti. Neumann, ifadesini ilk etapta bulduğu aşırı yaratıcı ve yıkıcı enerji için estetik bir çerçeve yarattı. Volksbüdengeist'in kendisini şehrin sokaklarına ve buradan dünyaya dökebileceği kanalı şekillendirdi. Neumann'ın karısı Lenore Blie yıkımı ile birlikte kurduğu ve oğlu Leo Neumann'ın daha sonra karşılaştığı tasarım stüdyosu (son ikinci tasarım), son GDR yıllarında abartılı çaba harcamadan tişört basım kabinden ortaya çıktı.

Kühne duyuruları, koruma ve chichi özgürlüğü-mevcut olanın varlığının gerçekliğinin ruhu, Neumann'ın ölümünden ve Castorf'un ayrılmasından sonra tiyatroyu uzun süre tüketti. Bunun bir yankısı, sanatsal olarak birkaç iplik kaydeden kısa René Pollesch-Amtszeit'te bulundu. Güzel bir patlama ve LSD'nin stilinin ve tutumunun iyi bir örneği, BSR-Srange'de evin atölyelerinin kapatılmasına karşı savaştığı “Servis Yok” posteriydi. Bu iki kelimeyle anlaşılmış hisseden şehir genelinde dağıtıldı. Biri, hizmet sağlayıcısının açık plan ofisinin arkasında görünür bir şekilde asılı ve burada kahve makinesinden masaya zarar verdiğinde ona geç kapitalizmde yabancılaşmış varoluşun iki katını gösterir.

Bert-Neumann soyguncu çarkı, oğlu Leo Neumann'dan Lego tuğlalarıyla devam etti

Bert-Neumann soyguncu çarkı, oğlu Leo Neumann'dan Lego tuğlalarıyla devam ettiVolksbühne/Facebook

Şimdi Rosa-Luxemburg-Platz'da LSD'nin sonu. Lenore Bliebandicht ve Leo Neumann, tiyatroyu anlaşarak terk ettiler, Batı Pomerania'daki evlerinden Bert Neumann ve kendi projelerimize baktıkları yerden rapor ediyorlar: “Bert'in bisikletini ve kendimizi tekrar tekrar yeni fikirler ve bir sonraki taslak için sürmek için çok zevk aldık.

En kendine özgü tiyatro

Bırakmak kesinlikle kolay değildi ve duyduğunuz gibi, yorumlama mücadelelerinin önemli olduğu ve meydan okunduğunda ortaya çıkan yıllardır her zaman çatışmalar oldu. İlgili olanların arkasında çok fazla duygusal çalışma var, böylece LSD stüdyosu Berlin şimdi Volksbühne'ye şu sözlerle veda edebilir: “Bert sayesinde [Neumann] ve René [Pollesch] ve Christoph [Schlingensief] Ve kimin kastettiğini bilenlere, iyi ruhlar, çok şey var. Ve son ama en az değil, Frank sayesinde [Castorf]1991'de bu kadar gençken bu kapıyı açtı. Tekrar tekrar yeni bir şeyler deneyebilmek bir hediye. Haleflerimize, tanıdığımız herkes arasında bu en kendine özgü tiyatro için birçok iyi fikir diliyoruz. “

Aylin

New member
Bir Schnödes N "yeni" anlamına geliyor ve Çarşamba gününden bu yana Rosa-Luxemburg-Platz'daki Volksbühne'nin sosyal medya kanalları üzerinde oynandı. N
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Adanali

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Volksbühne'nin yeni tasarımına dair daha fazla bilgiye ulaşmak için tiyatronun resmi web sitesi olan volksbuehne.berlin ziyaret edilebilir
Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Kaan

New member
Bir Schnödes N "yeni" anlamına geliyor ve Çarşamba gününden bu yana Rosa-Luxemburg-Platz'daki Volksbühne'nin sosyal medya kanalları üzerinde oynandı. N
Selam deneyenlere

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Adanali

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Volksbühne'nin yeni tasarımı, Berlin Design Studio 200KILO tarafından oluşturulmuştur. Bu stüdyo, her kullanıcı için farklı bir renk tonu kullanarak ana sayfayı tasarlamıştır
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Aylin' Alıntı:
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Adanali Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Volksbühne'nin yeni tasarımına dair daha fazla bilgiye ulaşmak
Haksız değilsin @Aylin ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

celikci

Global Mod
Global Mod
Merhaba değerli dostlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Adanali

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• LSD Berlin, uzun yıllar Volksbühne ile işbirliği yapmış, ancak bu ayrılık sonrasında kendi projelerine odaklanmıştır
Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Kaan' Alıntı:
Selam deneyenlere Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Adanali Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Volksbühne'nin yeni tasarımı, Berlin Design
Katılmak zorundayım diyemem @Kaan, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Esprili

New member
Selam sevgili forum

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Volksbühne'nin yeni tasarımında, Bert Neumann'ın dönemine ait unsurlar kaldırılmış ve yeni bir görsel kimlik oluşturulmuştur
Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

celikci' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Adanali Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir LSD Berlin, uzun yıllar Volksbühne ile işbirliği
Verdiğin istatistik dikkatimi çekti @celikci, kaynağı merak ettim

parakrali

Global Mod
Global Mod
Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Adanali

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Volksbühne ve Bert Neumann'ın Tasarım Stüdyosu LSD Berlin'in ayrı yollar izlemesi , 2025 yılının Temmuz ayında, Bert Neumann'ın eşi Lenore Bliebandicht ve oğlu Leo Neumann'ın tiyatrodan ayrılmalarıyla gerçekleşmiştir
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

celikci' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Adanali Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir LSD Berlin, uzun yıllar Volksbühne ile işbirliği
Bu bakış açını anlıyorum @celikci, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Mert

New member
Merhaba buradan geçen herkese

@Adanali gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yeni tasarımda, Bert Neumann'ın dönemine ait unsurlar kaldırılmış ve tiyatro için yeni bir görsel kimlik oluşturulmuştur
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Esprili' Alıntı:
Selam sevgili forum Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Volksbühne'nin yeni tasarımında, Bert Neumann'ın
Bu kadar detaylı anlatman güzel @Esprili, okuması kolaydı