Xóchitl, kimlik hırsızlığını biyometriyle çözmeyi öneriyor

celikci

Global Mod
Global Mod
Biyometrik kimlik sorununu çözmemiz gerekiyor. Banka soygunlarının çoktan tarihe geçtiğini düşünüyorum. artık dijital dolandırıcılar” dedi toplantıda.

Xóchitl, federal hükümetin dijital kimlik mekanizmaları konusunda “geride kaldığını” eleştirdi ve insanların taklit edilmemesi için çalışacağına söz verdi.

Aday, Meksikalıların verilerini etkili bir şekilde koruyan bir kurum varsa bunun Ulusal Seçim Enstitüsü (INE) olduğunu ve bankacılık kullanıcılarının verilerini saklayacak en iyi kurumun kim olduğunu belirlemek için çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

“Bu, size (bankacılara) insanların kimlikleri konusunda daha fazla yasal kesinlik kazandıracak ve bu da bizi faiz oranlarını düşürmeye yönlendirecektir” dedi.

Adayın endişelerinden bir diğeri de özellikle emekli maaşlarının veya sosyal programların toplanmasında yaşlı yetişkinlerin bakımıydı.

“Emekli maaşlarını kaybetme korkusu olmadan herhangi bir bankada nasıl hesap sahibi olabileceğimizi görmemiz gerekir, ancak paralarını çekmek için herhangi bir banka şubesine gidebilirler” dedi.

Banco del Bienestar'ın operasyonlarını sürdürmeyle ilgili olarak Xóchitl Gálvez, bunun ancak para kaybetmemesi halinde mümkün olacağını söyledi. “Paranızı kaybetmeyin. Daha fazlası yok”
 
Üst